enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5180
EURO
34,7833
ALTIN
2.420,34
BIST
9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bilgili Çocuklardan Şaşırtan İcatlar

Bilgili Çocuklardan Şaşırtan İcatlar
14.01.2016
171
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘2. Çocuk Bilim Sergisi’ kapılarını meraklılarına açtı. Sergide yer alan; Uçan Adam, Patlamayan Balon, Sonsuzluk Aynası, Uçan Top, Jiroskop ve Havalı Piyano gibi icat ve projeler büyük ilgi gördü.

Söğütlüçeşme Bilgi Evi’nde açılan sergi kapsamında birçok çocuk hünerlerini sergileyerek, birbirinden ilginç projelere imza attı. Bunlardan en dikkat çekicileri ise ‘’Plazma Topu’’ ve ‘’İnsan Pili’’ oldu.

ELEKTRİK VE İNSANA AİT DAHİCE ÇÖZÜMLER

İnsan Pili çalışmasında çinko ve bakır plakalara ellerinizi koyduğunuzda insan vücudunun iletkenliği sayesinde iki plaka arasında elektron akışı oluyor ve bu şekilde bir pilin üçte biri kadar elektrik üretiliyor. Plazma topunda ise plazma top içerisinde yüksek voltaj ve düşük basınç bulunuyor. Florasan lambalar insan eliyle yakılabiliyor ve elektrik selamı dediğimiz insandan insana yük akışı sağlanıyor.

“ÇOCUKLARIMIZIN KÜÇÜK YAŞTA HEDEF BELİRLEMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Konuyla ilgili konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Belediye olarak her zaman bilim,  kültür ve sanata destek veriyoruz. Çocuklarımızın bilimsel çalışmalar karşısındaki istekleri bizleri oldukça sevindiriyor. Onların bilim adamı olmayı arzulaması, küçük yaşta hedeflerini belirlemesi bizim için çok önemli. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

MİNİK BİLİM ADAMLARINDAN TEMEL BAŞKANA TEŞEKKÜR

Bilim sergisinde çalışmaları bulunan öğrenciler ise eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e kendilerine sağladıkları olanaklar dolayısıyla teşekkür eden öğrenciler, büyüklerinden tam not almayı başardı. Bilimin eğlenceli ve şaşırtıcı yanlarını öğrencilere yaşatmak; öğrencilerde yaratıcı düşünme ve bilimsel merakı uyandırarak geliştirmek ve öğrencilerin başarılarını artırmak amacıyla hayata geçirilen Çocuk Bilim Sergisi eğitim öğretim yılının sonuna kadar Küçükçekmece Belediyesi Söğütlüçeşme Bilgi Evi’nde ziyaret edilebilir.

Küçükçekmece Bilgi Evleri öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan çocuk bilim sergisinde yer alan başlıca icatlar ise şunlar;
Holografik Görüntü, Uçan Adam, Patlamayan Balon, Levitron, İletken Eller, Periskop, İbn-i Hayyam ve Kamera, Gauss Tüfeği, Sonsuzluk Aynası, Uçan Top,  Yüzük Oyunu, Doğal Enerji Kaynakları, Jiroskop, Havalı Piyano, Plazma Topu, Makineler ve Dişliler, Kuluçka Makinesi.

Bilim 1 Bilim 2 Bilim 3 Bilim 4 Bilim 5 Bilim

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.