enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Boyabatlı Öğrenciye Hırvatistan’dan dünya birinciliği

Boyabatlı Öğrenciye Hırvatistan’dan dünya birinciliği
A+
A-

Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi Sümeyra Toka Hırvatistan’da düzenlenen “Su” konulu 4. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 16 yaş altı gençler kategorisinde “Dünya Birinciliği”ni kazandı. 

Hırvatistan’ın Cakovec şehrinde bu yıl 4.’sü düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda genç çizerin katıldığı “Su” konulu uluslararası yarışmada Türkiye’den SinopBoyabatlı Sümeyra Toka “Dünya Birinciliği”ni kazanırken: Sırbistan’dan Sofija Bogdanovic ikincilik ödülünü, Hırvatistan’dan Ariela Crkvencıc üçüncülük ödülünü kazandı. Ayrıca Hindistan’dan Vaıshnavı, Mısır’dan Hoda Wesam Khalıl, Hırvatistan’dan Lea Lehkec, Sırbistan’dan Ognjen Stanojevic ve Rusya’dan Fedor Chernyshev “Başarı Ödülü” kazandılar. Ödül kazananlara çeşitli hediyeler ve diploma verilecek.

Ülkemize bu büyük başarıyı kazandıran Sümeyra Toka üç yıldır eğitimci karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ile resim ve karikatür çalışıyor. Halen Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi olan Sümeyra’nın çok sayıda ulusal ve uluslararası resim ve karikatür ödülleri bulunuyor.  Dünya 1. liğni kazanan Sümeyra Toka’yı yetiştiren Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni, Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu yaptığı açıklamada  “Üç yıldır birlikte resim ve karikatür çalıştığımız Sümeyra’nın Hırvatistan’da Dünya Birinciliği kazanması benim için de gurur verici. Köyde yaşayan bir öğrencimin sanatla, karikatürle hiçbir bağlantısı yokken sabırla ve inançla çalışarak zamanla karikatürde Dünya birinciliğine kadar yükselmesi çok özel bir durum benim için. Çalıştığım yatılı okulda çokça yaşıyoruz bu duyguyu. Sümeyra’nın bu başarısı öğrencilerimizin sadece test çözerek tek yönlü yetişmeleri anlayışına karşı istedikleri ve çalıştıkları zaman sanat alanında da neleri başarabileceklerinin canlı bir kanıtı oldu. Sümeyra’yı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerinde bulundu.  Sümeyra Toka, Boyabat Sesi muhabirinin soruları üzerine “Küçüklüğümden beri resim çizmeyi çok seviyorum. Okula başladığımda Aşkın Ayrancıoğlu hocamla tanışıp, karikatür ve resim kurslarına katıldım. Resim ve karikatür merakım kurs süresince çizdiğim karikatür ve resimlerle daha da artarak katılmış olduğum farklı yarışmalar ve sergilerde bir çok başarı kazandım.  En son Hırvatistan’da düzenlenen su konulu karikatür yarışmasında suyun değerini anlattığım karikatürümle Dünya birinciliğini kazandım. Bu süreçte arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden çok büyük destekler gördüm. Hepsi tebrik ettiler, çok mutlu oldum, gururlandım.” dedi.  Okulun Müdür Yardımcısı Sedat Kapucu da yaptığı açıklamada “Öğrencimize ve kendisini yetiştiren Aşkın Ayrancıoğlu’nu tebrik ediyorum. Okulumuzdaki bu tür sosyal, sanatsal her zaman desteklenecektir. Üniversiteye hazırlığın yanında bu tür faaliyelerde başarı kazanan öğrencilerimiz Anadolu Lisemizi gururlandırıyor ve diğer öğrencilerimiz de teşvik edici oluyor” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.