enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5653
EURO
34,8785
ALTIN
2.438,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’de Havacılık Tutkusu

Büyükçekmece’de Havacılık Tutkusu
25.08.2015
92
A+
A-

Douglas tipi 1942 model C47 uçağıyla Türkiye’nin, uçaklı tek havacılık kulübü olan Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü’nün açılışı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından gerçekleştirildi. Dernek olarak kurulduktan yaklaşık 4 ay sonra 300 üyeye ulaşarak, Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü adını aldı.

Kolan Hastanesi Başhekimi Önder Eryiğit gibi Büyükçekmece’nin önde gelen isimlerinin oluşturduğu dernek, faaliyet gösterdiği yaklaşık 4 aylık süre içerisinde 300 üyeli bir kulüp haline gelerek Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün adını aldı. Açılışını, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Büyükçekmece Sahili’ndeki 1942 model C47 uçağını, içinde uçuş dersleri verilmesi üzere kulübe tahsis etti.

Büyükçekmece’deki okullarda ücretsiz olarak ‘Model Uçak Tasarımı’ kursları vermeye başlayan kulübün, simülatör yardımıyla düzenlediği uçuş kurslarına da öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Türk Hava Kurumu’ndan emekli olan Douglas tipi 1942 model C47 uçağını tahsis ederek Türkiye’de uçağı olan tek havacılık kulübünün Büyükçekmece’de kurulmasına ön ayak olan Başkan Akgün, resmi açılışını yaptığı kulübü ziyaret ederek havacılığa gönül veren Büyükçekmecelilerle buluştu. Verilen eğitimlerle Büyükçekmecelileri havacılıkla tanıştırarak, Indoor RC Fly gibi çeşitli organizasyonlara imza atma hazırlığı yapan kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Keskin, “Eğitim programı içeriği anlamında Türkiye’deki güçlü havacılık kulüplerinden biriyiz. Ayrıca böyle bir uçağa da sahip olan tek kulübüz. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün bize sonsuz destek veriyor. Kendisine teşekkürü borç biliriz” dedi.

Yerel yönetimlerin kentlerindeki sosyal yaşamdan da sorumlu olduğunu belirten Akgün, “Büyükçekmece, eğitim seviyesi üst düzey olan vatandaşların yaşadığı bir kent. Bu anlamda Büyükçekmece’deki soysal hayatın çeşitliliği bizim için çok önemli. Havacılık konusunda herkesin bir merakı olduğunu gözlemliyorum. Ancak havacılıkla ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının sayısı çok az.Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü, özellikle havacılıkla ilgilenen gençlerimizin önünü açacak bir Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Liselerde düzenledikleri havacılık eğitimleri, bu yönde ilerlemek isteyen gençlerimiz için bir kılavuz olacak nitelikte. Böyle bir organizasyonda yönetim kurulunun gönüllülük esasına dayalı olarak çalışması önemli bir etkendir. Kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.-www.haberler.com

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.