enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çorlu’da, Taksicilerden Örnek Davranış

Çorlu’da, Taksicilerden Örnek Davranış

Çorlu’da Havuzlar Taksi durağı astığı pankart ile kadınlara çağrıda bulundu. Kadınlarda taksicilerin çağrısını karşılıksız bırakmayarak teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Havuzlar Taksi durağı astığı pankart ile kadınların yanında olduğunu gösterdi. Taksi durağına astıkları pankarta; “Lütfen dikkat. Nerede olursanız olun rahatsız edildiğinizi, takip edildiğinizi hissettiğiniz veya fark ettiğiniz an hiç çekinmeden buraya koşun. Gerisini biz hallederiz. Gerekirse polise gerekirse sizi evinize ulaştırmayı taahhüt ediyoruz. Hepimiz kötü değiliz, çürüklerden birlikte kurtulacağız” ifadeleri yer aldı.
KADINLAR TAKSİCİLERİ ZİYARET ETTİ
Pankartın sosyal medya üzerinde paylaşılmasının ardından Çorlu’daki kadın muhtarlar, meclis üyeleri ve kent konseyi üyeleri Havuzlar Taksi durağındaki şoförlere teşekkür etmek için bir ziyaret gerçekleştirdi.
TAKSİCİLERDEN KADINLARA ÇİÇEK
Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı Çorlu Havuzlar Taksi Durağı Şoförü Kerem Yalçınkaya ve durakta çalışan şoför esnafı ziyarete gelen kadınlara çiçek takdim etti. Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Alev Türk ve beraberindeki kadınlar takdim edilen çiçek nedeniyle teşekkür ettiler.
‘BU UYGULAMAYI DUYDUĞUM ZAMAN ÇOK HEYECANLANDIM’
Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi, Kadın Komisyonu Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Alev Türk; “Bu uygulamayı duyduğum zaman çok heyecanlandım. Gerçekten Çorlu’muz için çok güzel bir hareket olduğunu düşünüyorum çünkü günümüz şartlarından şiddetin özellikle kadına ve çocuğa olan şiddetin hızla arttığı bu günlerde bunlara çok ihtiyacımız var. Bu bize umut, mutluluk verdi. Bir kadın olarak en azından bu bölgede kendimi daha rahat huzurlu hissedebileceğimi düşünüyorum. Bunu Çorlu’da duyarlı bütün esnaflarımızdan bekliyorum. Camlarına yapıştırsınlar. Kadınlar tehlike anında nereye gideceklerini bilsinler. Bence kutlamak gerekiyor ve bunların artması gerektiğini düşünüyorum. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum, bir Çorlulu olarak ve bir kadın olarak, bir anne olarak” dedi.


‘BİZİM GÖREVİMİZ ONLARI EN YAKIN EMNİYET BİRİMİNE ULAŞTIRMAK’
Çorlu Havuzlar Taksi Durağı Şoförü Kerem Yalçınkaya; “İçinde bulunduğumuz dönemde toplumda gelişen olayları yakından takip ediyoruz ve kadına, çocuklara yaşatılan şiddeti ve cinayetleri üzülerek izliyoruz. Bu çerçevede bir sorumluluk üstlenelim dedim ve emniyet güçlerimizin bununla alakalı ciddi bir tedbirleri var fakat insanların ciddi bir dara düştüklerinde koşabilecekleri bir ye daha olsun. Biz de bu konuda elimizi taşın altına koyalım, özellikle kadın ve çocuklarımız sokaklarda güvenli bir şekilde gezebilsinler diye böyle bir proje başlattık. İster durağımıza gelebilirler ister telefonla arayabilirler ve bizi bulundukları yere çağırabilirler. Bizim görevimiz onları en yakın emniyet birimine ulaştırmak ve güvenliklerini sağlamak noktasında aracılık yapmak. Ondan sonrası da zaten güvenlik güçlerinin işi olacaktır” diye konuştu.
‘EN UFAK BİR TEHLİKE HİSSEDEN KİŞİLERİ DURAĞIMIZA BEKLİYORUZ’
Havuzlar Taksi Durağı Şoförü Okan Aydurmuş; “Son zamanlarda artan bu toplumsal olaylardan dolayı artık arkadaşlarımız ile bir şeyler yapma kararı aldık. Bunun en iyi örneği de kendi aramızda yaptığımız muhasebe sonucunda etrafımızda artan kadın cinayetleri, yaralama ve diğer olaylar olsun bunlar adına ortak bir kararımız oldu. Biz de durak çalışanları olarak hep birlikte bir adım atma kararı aldık ve bu kararın sonucunda da cinsiyet ayrımı yapmaksızın en ufak bir tehlike anında hisseden kişileri durağımıza bekliyoruz. Pankartımızda da yazdığı gibi gerekirse polise, gerekirse evlerine kadar götürmeyi taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.
‘ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA’
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Ayaz; “Çok güzel bir uygulama. Bütün taksi duraklarına tavsiye ediyorum. Mahallemize verdikleri bu hizmetten dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bu kadınlar için çok mükemmel bir uygulama olmuş. Aynı zamanda şehit yakınları ücretsiz taşınacak. Çok güzel bir uygulama, herkese tavsiye ediyorum” dedi.
‘BÖYLE BİR UYGULAMA İNANILMAZ GÜZEL’
Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Adviye İşbuyuran; “İnanılmaz kıymetli bir uygulama. Çok da gecikmiş bir olay olarak Havuzlar Taksi Durağını, Çorlu’ya böyle bir önderlik yaptıkları için kutluyorum. Umuyor ve inanıyorum ki arkası mutlaka gelecek. Duyarlı taksicilerimizden başlamak üzere. Biz kadınlar olarak sokakta, özellikle de gece çekinmeye başladık. Hiç sevmediğim bir cümle ama belirli bir saatten sonra ‘Acaba’ diyoruz. Öğrencimiz, çalışan kadınımız çok. Bunlar adına böyle bir uygulama inanılmaz güzel olmuş. Kendilerini kutluyorum ve arkasının da geleceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: Levent SİLİSTRE

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.