enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4660
EURO
34,8980
ALTIN
2.430,22
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Deprem Çalıştayının İlk Toplantısı Yapıldı

Deprem Çalıştayının İlk Toplantısı Yapıldı
28.03.2023
57
A+
A-

Esenyurt’u deprem dirençli bir kent haline getirmek için Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından planlanan Deprem Çalıştayı’nın ilk toplantısı yapıldı. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün başkanlık yaptığı toplantıda, kentin tüm bileşenleriyle deprem öncesinde ilçede alınacak önlemler ve deprem anında neler yapabileceği konuşuldu.

Esenyurt’u depreme hazırlamak ve deprem anında yapılacak çalışmaları belirlemek amacıyla planlanan Deprem Çalıştayı’nın ilk toplantısı yapıldı. Esenyurt Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Çalıştay Başkanı olarak Prof. Dr. Naci Görür, belediyenin teknik personelleri ve kentin tüm bileşenleri katıldı. Toplantıda göreve geldiği günden bu yana ilçede doğal afetlere hazırlık noktasında yaptıkları çalışmalardan bahseden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt: “Esenyurt’un depreme direncini arttırmak, deprem anında olası felaketin büyüklüğünü azaltmak için neler yapabileceğimizi değerlendirmek amacıyla bu çalıştayı yapmaya karar verdik. Ortak bir kent iradesi ortaya koyarak bu sorunun altından kalkabiliriz. Uzun bir yol ama ben güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum” dedi.

“İletişim Sistemi Üzerine Çalışıyoruz”

Göreve geldiğinde Esenyurt’un makine ve ekipman konusunda hiçbir envanterinin olmadığı ifade eden Bozkurt, kurdukları Esenyurt Arama Kurtarma Ekibi (ESAK)’ın sayısını 250’ye çıkardıklarını belirtti. İlçedeki bina stoku ve zemin stoku konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti: “Olası bir depremde süreci doğru yönetmek için komuta merkezli mobil yönetim merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Makine, ekipman ve mobil araçlar alıyoruz. Hatay depreminde gördük ki en büyük sorunlardan bir tanesi de iletişim sorunu. Esenyurt’ta iletişimin kopmaması için radyo dalgaları üzerinden haberleşmeyi sağlayarak, şehrin farklı noktalarına yerleştireceğimiz kameralarla görüntü üzerinden takip edileceğiz. Ayrıca Bridge programımız var. Bu programla yazışmaların devam ettiği bir iletişim sisteminde çalışıyoruz.”

“Bölgedeki Gözlemlerimizin Büyük Faydası Oldu”

Hatay’da elde ettiklerini izlenimlerin önemli olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt son olarak şunları ekledi: “Tabii ki çok büyük bir acı, büyük bir afet ama bundan sonraki süreçlerin yönetilmesi açısından oradaki gözlemlerimizin de bize büyük faydası olacak. Deprem olduktan sonra sivil toplum kuruluşları, kent konseyi, meclis üyeleri gibi kentin tüm bileşenlerini Hatay’a gönderdik. Neye imza atıyorlar, hangi konuda karar veriyorlar? Bunları görmelerini istedik. Bu izlenimler sonucunda kentimizin tüm bileşenleriyle doğru kararlar alacağız.”

“Kentin Bileşenlerini Deprem Dirençli Yapmalıyız”

Bir kenti depreme hazırlamak için ilçeyi oluşturan altı ana bileşenden bahseden Prof. Dr. Naci Görür, “Sadece Esenyurt Belediyesi değil İBB, İstanbul Valiliği ve hükümetinde bu işin içinde olması lazım. Sonrasında ise yönetim ve yönetim sistemini, halkı, altyapıyı, ilçenin yapı stokunu, çevre ve ekosistemini ve ekonomisini depreme dirençli hale getirmeliyiz. Bu altı bileşen burayı tanımlayan ana bileşenler. Esenyurt’u deprem dirençli yapmak için bu bileşenlerin her birini deprem dirençli yapmak zorundayız.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.