enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Erasmuslu Öğrenciler Esenyurt’u Ziyaret Etti

Erasmuslu Öğrenciler Esenyurt’u Ziyaret Etti
11.06.2022
102
A+
A-

“Karma Göç Projesi” kapsamında 8 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 40 Erasmus öğrencisi, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirten Bozkurt, “Bu tür ziyaretler barış ve kardeşlik için çok önemlidir” dedi.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan göçmen problemleri ve çözümleri noktasında “Karma Göç Projesi” ile Türkiye’ye gelen Erasmus öğrencileri Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u ziyaret etti. Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Danimarka, Romanya ve Slovakya’dan gelen 40 Erasmus öğrencisini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Bozkurt, bu tür ziyaretlerin birlik, beraberlik ve kardeşlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Proje kapsamında Esenyurt’ta mültecilerle çalışan kurum, dernek ve vakıfları ziyaret ederek göçmen problemlerini gözlemlemeyi ve çözümleri hakkında bilgi almayı amaçlayan öğrenciler, Esenyurt Kent Konseyi’ni de ziyaret ettikten sonra Esenyurt eski belediye binasında “Save The Children” ve “Mavi Hilâl” derneklerinin gerçekleştirdiği sunumlara katıldı.

“Birbirimizi Anlarsak Sorunlarımızı Çözeriz”

Erasmuslu öğrencileri ağırlamanın pozitif bir enerji verdiğini ifade eden Başkan Bozkurt, “Biz birbirimizi anlarsak sorunlarımızı çözeriz. Bu tür ziyaretler barış ve kardeşlik için çok önemlidir. Dünyada ve ülkede dengeli kalkınma olmadığı sürece göçler hep olacaktır. Esenyurt iç ve dış göçler sonrasında oluşmuş büyük bir kenttir. İlçemize son dönemde gelen yabancı göçmenler Avrupa’daki birçok kentin nüfusuna eşdeğer durumdadır” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.