enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5562
EURO
34,8667
ALTIN
2.427,00
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

GEBELİK OKULU’NDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

GEBELİK OKULU’NDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
10.12.2020
105
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 2015 yılında anne adaylarının ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrası döneme bilinçli bir şekilde hazırlanması adına hayata geçirilen Gebelik Okulu’nda yeni dönem başladı. Her biri alanında uzman hekimlerin verdiği dersler pandemi kuralları çerçevesinde online olarak gerçekleşiyor.

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçede ikamet eden anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri amacıyla hayata geçirdiği Gebelik Okulu’nda yeni dönem başladı. Pandemi kuralları çerçevesinde online olarak düzenlenen projede anne adaylarının gebelik, doğum ve lohusalık dönemlerini kaygıdan uzak, bilinçli ve sağlıklı geçirebilmesi hedefleniyor. 9 ve 16 Aralık tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleşecek eğitimlerde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. M. Sedat Bilecan, Uzman Diyetisyen Şeyma Sipahioğlu ve Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu anne adaylarını gebelik öncesi ve sonrası süreçler hakkında bilgilendirecek.

Eğitimlerin İçeriği Oldukça Kapsamlı

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede; Doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgiler, Bilinçli doğum, Anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, Ağrı yönetimi, Yeni rollerinin benimsenmesi, Masaj, Aktif doğum pozisyonları, Hamilelikte fiziksel ve psikolojik değişimler, Gebelik döneminde beslenme, Kordon dokusunun saklanmasının önemi, Korku ve kaygı yönetimi, Hangi doğum şeklinin seçilmesi, Gebelikte dikkat edilmesi gereken hususlar, Hamilelikte duruş bozuklukları, Solunum egzersizleri ve nefes teknikleri ile Hamilelik döneminde uygun spor egzersizlerinin faydaları anlatılıyor.

REKLAM ALANI