enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esenyurt’ta Eğitime Yeni Okul Desteği

Esenyurt’ta Eğitime Yeni Okul Desteği
12.10.2015
301
A+
A-

Esenyurt Belediyesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan 32 derslikli Tamer Özyurt İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilerek ilk ders zili çalındı. Tamer Özyurt İlköğretim Okulu yeni atanan müdürü Süleyman Eşik açılışı konuşması yaparak, yeni okul hakkında bilgi verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal programda söz alarak eğitime katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

Esenyurt Belediyesi tarafından 2015 yılı içerisinde yapılması planlanan 27 okuldan biri daha eğitim vermeye başladı. 2014 yılında temeli atılan Tamer Özyurt İlköğretim Okulu, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte eğitime hazır hale getirilerek ilk öğrencilerini kabul etti. Bahçeyolu Caddesi üzerinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

“BUGÜN Kİ MUTLULUĞU KESİNLİKLE ALMADIM”

Yeni eğitim yuvası olan Tamer Özyurt İlköğretim Okulu’nun yapımını üstlenen hayırsever iş adamı Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt söz alarak terör olaylarında yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyerek duygularını ifade etti. Özyurt, “ Son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı bizde bugün her şeyin başı eğitim diyoruz. Bunları çözebilmemiz için yok edebilmemiz için her zaman eğitime destek vermeliyiz. Bu okulumuzun yapım aşamasında Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun bize verdiği destek ve yönlendirmesi ile bugün eğitime kazandırıyoruz. Binlerce konut yapmış olsam da; bugün ki aldığım mutluluğu kesinlikle almadım. Böyle bir okul arsasını temin ederek bizlere imkân verdiği için Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HEDEFİMİZ ESENYURT BELEDİYESİ OLARAK 27 OKULU TAMAMLAMAK”

İlçeye kazandırılan yeni okullarla eğitim öğretimdeki yoğunluğu azaltmayı hedeflediklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Önümüzdeki bir ay içerisinde iki okul daha açmayı düşünüyoruz. Şubat ayı içerisinde de 3 veya 4 okulu daha yetiştirebilirsek yine eğitime kazandırmaya çalışacağız. Hedefimiz Esenyurt Belediyesi olarak 27 okulu tamamlamak. 5 tane de bakanlık tarafından planlanmış durumda, inşallah onlarda yakın zamanda tamamlanır. Böylece Esenyurt’taki eğitim sorununu çözmüş olacağız diye düşünüyorum. Bazı bölgelerde yer olmadığı için okul yapmakta sıkıntı yaşıyoruz ama onları da bir şekilde açacağız” şeklinde konuştu.

 

Başkan Kadıoğlu ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak Esenyurt ’ta eğitimin her geçen gün biraz daha yükseldiğini ifade etti. Kaymakam İnci, “ Son günlerde bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan içerden ve dışardan bir takım güçlerin bu birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozamayacaktır. Belediye başkanımız ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte ilçemize yoğun hizmet etme çabasındayız. Eğitim alanında ve okul konusunda bir hayli hızla çalışıyoruz. Eğitim konusunda her türlü desteği sağlayan Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyor ve birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz. Yeni okulumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Son konuşmacı olarak söz alan İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, kendisinin de eski bir öğretmen olduğunu dile getirerek, öğretmenlerin öğrencilere eğitim verirken iyi insanlar olmaları için örnek olmaları gerektiğini vurguladı. Kıyıklık; “ Son 12 yılda okul yapımı konusunda 100 yıla bedel okul ve eğitim kurumu kazandırıldı. Ülkemizin geleceği için böyle okullara ve eğitim kurumlarına ihtiyaç var. Buralarda iyi insanlar yetiştirmek için öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Çünkü iyi insanlar yetişirse milletimiz ve ülkemizde iyi şeyler olur” dedi.

 

 

Konuşmalar ardından Tamer Özyurt İlköğretim Okulu’nun törenle açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve protokol üyelerinin katılımıyla kesilen kurdelenin ardından temsili olarak ilk zil çalındı. Protokol heyeti yeni okulun ilk ders zili ardından sınıfları gezerek öğrenciler ile fotoğraf çektirdiler.

 

 

OKULDA ÖĞRENCİLER İÇİN HER TÜRLÜ İMKÂN BULUNUYOR

Bölgenin tanınmış iş adamlarından Tamer Özyurt’un katkılarıyla yapılan okul Tamer Özyurt İlköğretim Okulu, 32 derslik olarak inşa edildi. 960 öğrenci kapasitesine sahip okulda, kütüphane, sığınak, hizmetli odaları, ana sınıfı, bilgisayar, müzik, laboratuvar salonlarının yanı sıra voleybol ve basketbol sahası bulunuyor.

 

IMG_0012 IMG_0028 IMG_0046 IMG_0048 IMG_0067 IMG_0081 IMG_9907 IMG_9929 IMG_9935 IMG_9954 IMG_9957 IMG_9968

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.