enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5520
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kültür Sanat etkinlikleri kışın da hız kesmiyor

15.12.2016
136
A+
A-

İlgiyle takip edilen Silivri Söyleşileri’nin yanı sıra, Kültür Merkezi’nin aylık hazırladığı etkinlik takvimiyle de Silivrililer kış aylarını kültür ve sanatla dolu dolu geçiriyor.

Birbirinden ünlü gazeteci, yazar, politikacı, akademisyen ve şairleri Silivrililerle buluşturan Silivri Söyleşileri’nin son konuğu Akademisyen, Yazar ve Politikacı Doç. Dr. Yunus Emre’ydi. Türkiye’de Sosyal Demokrasi: Tehditler ve Fırsatlar konulu bir söyleşi gerçekleştiren Emre, anayasanın tarihsel oluşumundan bahsetti. Mevcut anayasa ile yeni yapılmak istenen anayasayı karşılaştırarak değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Yunus Emre, demokratik bir anayasın nasıl yapılacağı konusunda açıklamalar yaptı. TEMEL GÜRSU İLE YEŞİLÇAM NOSTALJİSİ Silivri Belediyesi aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Temel Gürsu ile Sinema Günleri, Yeşilçam Söyleşisi ve Sinema Gösterimi programı, nostalji yaşattı. Moderatörlüğünü Silivrili Radyocu Kamil Bilici’nin yaptığı söyleşi programında, Yeşilçam’ın o zamanki şartları ve kurulan dostlukların yanı sıra, sinemaya emek verenler ile Silivri’de çekilen Türk filmleri de konuşuldu. Yönetmen- Senarist Temel Gürsu, Silivri’ye bir tiyatro salonu kazandırdığı için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkürlerini dile getirerek, Silivri’nin sanatçılara ev sahipliği yaptığını, birçok arkadaşının yazlığının burada olduğunu söyledi. Türk Sineması emektarlarından Süleyman Turan ve Hikmet Taşdemir’in de katıldığı söyleşi sonunda, Gürsu’nun yönetmenliğini yaptığı Dikkat Kan Aranıyor isimli film gösterimi gerçekleştirildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Meral Türkmen Terlikçi, Temel Gürsu ve Süleyman Turan’a şilt takdim ederek, keyifli söyleşi için teşekkür etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.