enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KÜLTÜRSEM’DEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

KÜLTÜRSEM’DEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre, zorlu sınava Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KÜLTÜRSEM ile hazırlanan 225 öğrenci, iyi bir lise eğitimi hayaline kavuştu. Eğitime her zaman tam destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Yolları açık olsun.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı KÜLTÜRSEM, öğrencilerin iyi bir lise hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre, Beylikdüzü’nde liselere giriş sınavına hazırlanmak için KÜLTÜRSEM’in kurslarını tercih eden 225 öğrenci, merkezi ve yerel yerleştirme ile İstanbul’un ve Beylikdüzü’nün sayılı liselerinde eğitim almaya hak kazandı.

Punjani: Hedefime KÜLTÜRSEM ile Ulaştım

LGS sınavına KÜLTÜRSEM’in açtığı kurslarla hazırlanmayı tercih eden öğrencilerden biri olan Melisa Punjani, KÜLTÜRSEM’den aldığı eğitim, düzenli ve istikrarlı çalışma ile lise hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Sınavda 494.9 puan alan başarılı öğrenci Punjani, Türkiye’nin sayılı liselerinden biri olan Robert Koleji’ni merkezi yerleştirme ile tam burslu olarak kazandı. KÜLTÜRSEM’li öğrenci Punjani, “Dershaneye gitmedim. Beylikdüzü Belediyesi’nin Liseye Geçiş Sınavı için açtığı kursa, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde devam ettim. Bir yıl boyunca devam ettiğim kurs, çok destek oldu, bana. Öğretmenlerimiz bizimle çok ilgilendiler. Kütüphaneden de sınava hazırlık sürecinde çok faydalandım. Küçüklüğümden beri istediğim hedefime ulaştım. Herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte, öncelikle iyi bir insan, sonra da iyi bir doktor, iyi bir genel cerrah olmak istiyorum.” dedi.

Ailem Hep Arkamdaydı

Zorlu sınav sürecine iyibir motivasyonla hazırlandığını belirten Punjani, “Asla vazgeçmedim, yılmadım, çok çalıştım. Ailem de hep arkamdaydı. Sınava çalışma sürecinde kesinlikle bana destek oldular. Her zaman motive ettiler. Okul seçimimde de hep arkamda durdular. Uzaklığı, mesafeyi bana bıraktılar. Bu başarı da ailemin de önemli bir yeri var.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyadan Uzaklaşsınlar

Seneye sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Punjani “Seneye sınava girecek öğrenciler için akıllı telefon ve sosyal medyadan tamamen uzaklaşmalarını öneririm. Bunun, yıl içinde derslerine odaklanabilmeleri için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hızlı okumak, doğru cevaplayabilmek, anlayabilmek için düzenli kitap okuma alışkanlığı da çok önemli. Özellikle yeni nesil sorular için. Ayrıca, kesinlikle programlı çalışmaları gerekiyor. Her zaman bir yedek planları olsun. Not tutarak, dersi derste dinleyerek, anlamadıkları soruları kesinlikle öğretmenlerine sorarak çalışsınlar. Ek kaynak olarak doğru tercihler yapsınlar. Bununla ilgili öğretmenler ve geçen sene sınava girmiş öğrenciler çok yardımcı oluyor. Düzenli çalışırsanız, kazanmak isterseniz yapamayacağınız şey yok.” diye konuştu.

REKLAM ALANI