enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5991
EURO
34,7375
ALTIN
2.498,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ŞİMDİ DE ÇAĞRI BEY’DE MERDİVEN ALTI KANTİN VE YEMEKHANE

ŞİMDİ DE ÇAĞRI BEY’DE MERDİVEN ALTI KANTİN VE YEMEKHANE
25.08.2015
167
A+
A-

rnrn

Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait okullarda skandallarınrnardı arkası kesilmiyor. Ertuğrul Gazi İlkokulu’nda yaşanan ve hem Cumhuriyet  Başsavcılığı hem he Milli Eğitim Müdürlüğürntarafından başlatılan soruşturmanın hemen ardından Hasan Özvarnalı İlkokulurniçin vatandaşların şikayeti üzerine Milli Eğitim Müdürlü tarafından birrnsoruşturma başlatıldı. 10 Kasım töreninde yaşanan kargaşa sonrası ise hem SilivrirnKaymakamlığı hem de Cumhuriyet Başsavcılığı, içinde ilçe milli eğitimrnmüdürlüğünün de bulunduğu üç kurum hakkında soruşturma başlattı.

rnrn

Bütün bu soruşturmalar devam ederken bu kez yine  bir şikayet üzerine Silivri Sulh HukukrnMahkemesi tarafından Çağrıbey Ortaokulu ‘nda tespit yapıldı. Bu tespitrnsonucunda da okullardaki başıboşluğun hangi boyutlarda olduğu ortaya çıktı.

rnrn

HİÇ BİR ŞEY YOK

rnrn

Normal bir vatandaş okulda yemekhane veya kantin işletmekrnistediğinizde bu işletmelerden kurumdan izin, ruhsat, ve çalışanlara aitrnustalık belgesi isteniyor. Çağrıbey Ortaokulu’ndaki hakim nezaretinde yapılanrntespitte kantin ve yemekhanenin bodrum katta olduğu. Kantinde havalandırmarnbulunmadığı, kantinin işletme ruhsatı bulunmadığı ve kaymakamlıktan alınan ‘rnolur’ ile çalıştırıldığı ortaya çıktı.

rnrn

KAYMAKAM KESER ALDATIL DI MI?

rnrn

Oysa yasaya göre tüm belgeler tamam olsa da kantin vernyemekhanenin bodrum katta açılması mümkün değil. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bilerekrnyada bilmeyerek kaymakamlığa olur yazısı gönderip, yasaya aykırı bir yerernkantin açtırarak yapılan suça hem kendi ortak olduğu gibi hem de SilivrirnKaymakamı Salih Keser’i de resmen alet etti.

rnrn

YEMEKHANE TAMAMEN YASA DIŞI

rnrn

Eylül Ayı gibi hizmet vermeye başlayan Çağrıbey  Ortaokulu Yemekhanesi ise tamamen yasa dışı.rnOkulların yemekhane açabilmesi için önce izin alması gerekir. Daha sonra da burnizne istinaden o alanda yemek verilebileceğine dair ruhsat alması lazım. Tümrnbunların tamamlanmasından sonra da öğrencilere yemek hazırlayacak kişilerin burnkonuda eğitimli olduğuna dair ustalık belgesi gerekiyor. Silivri Sulh HukukrnHakimliği tarafından yapılan tespitte rnÇağrıbey Ortaokulu’ndaki yemekhanede bu belgelerin hiç birisininrnbulunmadığı tespit edildi.

rnrn

OKUL BAHÇESİNİ KAFALARINA GÖRE BÖLDÜLER

rnrn

4+4+4 sistemi sonrası bazı okulların ayrışması gündemerngelmesinin ardından Çağrıbey Ortaokulu Müdürü Nilüfer Demirkaya okul bahçesininrnbölünmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alıp, müdürlüğün gönderdiğirnmühendislerin tespit yapmasının ardından bölünme işlemini yapması gerekiyordu.rnÇağrıbey Okul Müdürü Nilüfer Demirkaya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’arnAile Birliği vasıtası ile talepte bulunup , izin almadan hem okulu böldürdü hemrnde okulun bahçesinden ana asfalta kapı açmak için okul dış duvarını yıktırdı.rnSilivri’nin en merkezi okulunda herkesin gözü önünde yaşanan bu yaşa dışırnolaylara bu güne kadar ilçe milli eğitim müdürlüğü hiçbir yaptırımda bulunmadı.

rnrn

HASAN ÖZVARNALI YEMEKHANESİ ÜÇ YILDIR YASA DIŞI

rnrn

4+4+4 sistemi öncesi Nilüfer Demirkaya’nın okul müdürlüğürnyaptığı Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu’nda rnSilivri Sulh Hukuk Hakimliği tarafından yapılan tespitte   yemekhanenin üç yıldır çalıştırıldığı.rnYemekhanenin izni ve ruhsatının bulunmadığı. Aynı zamanda çalışan personel dernde ustalık belgesi olmadığı tespit edildi. Bütün bu gelişmelerin ilçe millirneğitim müdürlüğüne bilgi olarak sunulmasına karşın İlçe Milli EğitimrnMüdürlüğü’nün konu ile ilgili hiçbir girişimde bulunmaması çok ilginçrnkarşılandı.

rnrn

OLAY BAKANLIĞA YANSIYOR

rnrn

Çağrıbey Ortaokulu ve Hasan Özvarnalı İlkokulu’nda yaşananrnbu yasa dışı olaylara milli eğitim müdürlüğünün ve Silivri Kaymakamlığınınrnsessiz kalması üzerine mecburen hukuk yoluna baş vurduğunu dile getiren HasanrnÖzvarnalı İlköğretim Okulu Kantin İşletmecisi Hüsniye BEK konu ile ilgilirnşunları söyledi:  Maalesef okullarınrnayrışması ile birlikte bu sıkıntıları yaşadık. Sene başında yine iki okulunrnayrışması sorun oldu. Çağrıbey Ortaokulu Müdürü Nilüfer Demirkaya bana gelerekrn‘ Okulları ayıracağız. Bilginiz olsun’dedi. Bende kendisine ‘ Geçen yıl olduğurngibi devam edelim yeni kantin yönetmeliği çıkınca ne gerekirse onu yaparız.rnYoksa haklarımı yasal yönden ararım’ dedim. Bunun üzerine Sayın Demirkaya ‘rnKonuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ile görüşüp size bilgirnvereceğim’ dedi. Bir saat sonra da tekrar bana gelerek ‘  Müdürümüz İkram Bey ile görüştüm, kantinrnyönetmeliği çıkana kadar böyle devam edeceğiz ‘ dedi. Bunu üzerine derngeçtiğimiz yıl olduğu gibi sistem devam etti.

rnrn

BİRİLERİNİN HESABI TERS TEPECEK

rnrn

 Fakat daha sonra nernolduysa tarafıma kapının kapanacağı ve diğer tarafa aile birliği tarafındanrnişletilecek bir kantin açılacağı tebliğ edildi. Silivri’de hiçbir okuldarnyapılmayan yasa dışı uygulama sadece bizim okulda yapıldı. Diğer okullarda yinerneski sistem devam ediyor. Bunları okul müdürü, okul aile birliği başkanırnarkadaşa ve ilçe milli eğitim müdürümüze söylememize rağmen uygulama devamrnetti. Yasa dışı uygulama sonrası İstanbul Kantinciler Odası’nın bilgisi dahilinrnde bende yasal haklarımı kullanma kararı aldım. Allah hakkımızda ne hayırlısırnise onu versin. Ama bu ülkede hukuk varsa , yapılan haksız uygulamalar hemrnyasal olarak hem de bakanlık düzeyinde adilane bir şekilde sonuçlanacaktır.rnKimseden imtiyaz istemiyorum , sadece yasal haklarımı istiyorum. Bunun içindernbakanlık düzeyinde de , hukuksal olarak da mücadelemi devam ettireceğim.rnŞeriatın kestiği parmak acımaz.

rnrn

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.