enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2783
EURO
34,6584
ALTIN
2.429,05
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstavritin Fiyatı Düştü, Çinekopa Gün Doğdu

İstavritin Fiyatı Düştü, Çinekopa Gün Doğdu
23.01.2017
114
A+
A-

Edirne’de istavritin kilosu 20 liradan 15 liraya düştü.

 Edirne’de istavritin kilosu 20 liradan 15 liraya düştü. Kilosu 20 liraya satılan hamsi yerine ise vatandaş 13 liradan satılan çinekopa yöneldi.

Balık Pazarı esnafı Hamza Köksoy, hamsinin fiyatının çinekopu geçtiğini belirterek, “Şu an fiyatlarda hamsi, çinekopun fiyatlarını geçmiş durumda. Hamsinin kilosu 20 lira, çinekopun kilosu 12 lira. halk da şaşırmış vaziyette. Neden diye soracaksınız. Çinekopun daha pahalı olması gerekirken Hamsi daha pahalı. Acayiplik var satışlarda. İnsanlarımız şaşırıyor. Hamsi mi alsak, Çinakop mu alsak? Bakıyor fiyatlara, 20 liralık Hamsi yerine 13 liralık çinekop alıyor” dedi.

“İstavrit düştü”

Geçen hafta istavritin kilosunun 20 lira olduğunu kaydeden Köksoy, “Geçen hafta istavritlerin kilosu 20 liraydı. Şu an da düşüş var. Bol miktarda çıkmasından dolayı. Hamsi gibi çıkarsa fiyatları artar 20 lira olur. Az miktarda çıkarsa fiyat artar. Halkın tepkisi şu. Fakirin yiyeceği bir hamsi, istavrit var. Onun da fiyatları yüksek olunca alamıyorlar. Bu durumdan biz de şikayetçi, halk da şikayetçi” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.