enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
35,1899
ALTIN
2.246,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİLİ ÖĞRENCİLER İLE “ENGELSİZ MUTFAK, İSRAFSIZ YEMEK” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

SİLİVRİLİ ÖĞRENCİLER İLE “ENGELSİZ MUTFAK, İSRAFSIZ YEMEK” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  etkinliğeSilivri Kaymakamı Tolga TOĞAN, İstanbul Silivri Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer DODURKA,  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA,  Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri ERTUĞRUL,  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ARTAR, Silivri SİAD Başkanı Hakan KOCABAŞ, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri katılanlar arasındaydı.

Seymen Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen etkinlikte  Tarım ve Orman Bakanlığımn Yerli ve Milli Sebze Üretimi Projesini’de içine alan “Tarladan Çatala” anlayışı içerisinde “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” sloganıyla yola çıkarak engellerin engel olamadığı özel çocuklarımızın katılımıyla “Engelsiz Mutfak,İsrafsız Yemek” etkinliğimizi gerçekleştirildi.
Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 10 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir
Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir
Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir
Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bir 2 kişi, açık hava ve şunu diyen bir yazı '1 T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLI' görseli olabilir
Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir
Bir 16 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir
 Silivri marketlerinden kalitesini kaybetmiş, satış raflarından elenen ürünlerin değerlendirilmesi ve israfın önlenmesi amaçlanarak ürünler alınıp etkinliğimizde #Çorba haline getirildi. Toplanan bayat ekmekler ile #Kıtır Ekmek hazırlanarak protokol ve öğrencilere sunumu gerçekleştirildi. . Ürünlerin atıklarının #Kompost olarak değerlendirilerek toprağın zenginleştirilmesinde kullanılabileceğine değinilmiştir.
 Atık evsel ürünlerden elde edilen kompost gübreyi Tarım ve Orman Bakanlığımızın Yerli ve Milli Fideler ile Sebze Üretimi Projesi kapsamında okullara dağıttığımız fidelerle buluşturuldu.   Maskotumuz Cano ile birlikte öğrenciler, gıda kaybı ve israfına karşı mücadele edeceğine söz verdi.  Ardından katılanlara “İstanbul Silivri Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü, Silivri Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Yönetimine, Silivri SİAD Başkanı Hakan KOCABAŞ”a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.
Haber: Adnan Yıldırım
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.