enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5093
EURO
34,9923
ALTIN
2.436,25
BIST
9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

PANDEMİDEN EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖRLER ARASINDA GAZETELER YER ALIYOR

PANDEMİDEN EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖRLER ARASINDA GAZETELER YER ALIYOR
24.12.2020
109
A+
A-

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i ziyaret eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kırklareli’deki yerel gazete imtiyaz sahipleri ile de bir araya gelerek sektörün durumunu değerlendirdi.

Kırklareli Üniversitesi Senato Salonunda yerel gazete imtiyaz sahipleri ile bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Duran, salgından en çok etkilenen sektörler arasında gazetecilik sektörünün olduğunu belirtti.
Salgının gazete tirajlarını etkilediğine işaret eden Duran, “İnsanların kahvehanelere gidememeleri, berberler, kuaförlerde veya toplu yaşam alanlarında bulunamamaları gazetelerimizin tirajını etkiledi. Pandemiden en çok etkilenen sektör arasında gazeteler geliyor.” dedi.
Duran, BİK olarak gazetecilik sektörünün salgının olumsuz etkilerine maruz kalmaları için bir dizi önlem aldıklarını anımsattı.
“GAZETECİLİKTE HABERİ DOĞRULATMA, DOĞRULATMADIĞI HABERİ GİRMEME KÜLTÜRÜ VAR”
Gazetelerin dijital dönüşümle karşı karşıya olduklarını bu konuya ağırlık vermelerini istediklerini ifade eden Duran, şunları belirtti: “Haber sitelerinde en büyük yaşadığımız sorun internet siteleri en fazla tıklanabilmek için en hızlı haber girme çabası içindeyiz. Dolayısıyla haberleri doğrulamadan da girebildiklerini görüyoruz. Bu tip çok kazalar oluyor. Tekrar haberleri çıkarabiliyor. Yanlışı silip doğruyu yapabiliyorlar ama gazetelerimizin böyle bir şansı yok. Gazetecilik kültürü haberi doğrulatma, doğrulatmadığı haberi girmeme kültürü var. Gazetelerimizin internet sayfalarının da bu yönde kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Gazetelerimizin bu konuda adapte olmalarını istiyoruz.”
BİK Tekirdağ Şube Müdürü Sabri Karakaya da yerel basın emekçilerinin isteklerini yerine getirme ve sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını ifade etti.
ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
Rıdvan Duran, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Müdür Rıdvan Duran’a BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam ve Tekirdağ Şube Müdürü Sabri Karakaya da eşlik etti.
Genel Müdür Rıdvan Duran, Basın İlan Kurumu çalışmaları ve yazılı basına destek olmak amacıyla yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı. Ardından Genel Müdür Duran, Kırklareli Üniversitesi’nin Türkiye’deki eğitim kurumları içerisindeki önemine vurgu yaparak Rektör Şengörür’e pandemi nedeniyle zorlu geçen eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.
Gerçekleşen görüşmede Rektör Şengörür, Basın İlan Kurumu heyetini Kırklareli Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek üniversitenin çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Basın İlan Kurumu’nun topluma bilgi akışının sağlanmasında çok önemli bir görevi yerine getirdiğine değinen Şengörür, nazik ziyaretlerinden ötürü Genel Müdür Rıdvan Duran ve beraberindekilere teşekkür etti.
Her iki kurum arasında yapılabilecek çalışmalara ve işbirliklerine ilişkin görüş alışverişinde de bulunulan ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.
VALİ BİLGİN’E MAKAMINDA ZİYARET
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kırklareli ziyaretleri kapsamında Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i de makamında ziyaret etti. Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Genel Müdür Rıdvan Duran, Kurumun çalışmaları ve gelecek projeksiyonu hakkında Vali Bilgin’e bilgi aktardı.
Basın İlan Kurumu’nun yazılı basın için önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Bilgin ardından gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Kaynak : Onur ŞEKER 

REKLAM ALANI