enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ağları Donan Balıkçılar Denize Açılamadı

Ağları Donan Balıkçılar Denize Açılamadı
10.01.2017
107
A+
A-

Tekirdağ sahilindeki balıkçı barınağındaki irili ufaklı 20’ye yakın balıkçı teknesi bir haftadır kar yağışının durmasını beklerken, ardından gelen dondurucu hava ile barınakta adeta mahsur kaldı. Hava sıcaklığının eksi 13 dereceye kadar düştüğü dondurucu soğukta teknelerindeki ağları ile bazı ekipmanları donan balıkçılar denize açılamadı. Balıkçılardan Engin Özdağ, “Bu kış çok ağır geçiyor. Şartlar baya ağırlaştı ve hala devam ediyor. Bu sezon palamut boldu ancak son zamanlarda azaldı. Şu an beş gündür denize açılamıyoruz. Hava çok ayaz yaptı. ve dolayısı ile ağlarımız dondu resmen. Meteoroloji kar yağışının daha da devamı gelecek diyor. Böyle giderse herhalde sezona erken paydos yapılabilir. Normalde ara sezonumuz, Şubat ayının başında bitiyor ancak hava şartlarından dolayı ara sezonu erken bitirebiliriz. Hava şartları çok ağır geçiyor. Burada bulunan hiçbir tekne denize açılamıyor. Biz teknede 24 mürettebat ile çalışıyoruz ve bu sezon umduğumuzu bulamadık” dedi.

Balıkçılardan Cihan Güneş de, 25 Eylül’de Bartın’dan denize açılarak sırası ile Sinop, İstanbul ve Tekirdağ limanına geldiklerini ve bir haftadır burada hava şartları nedeni ile kaldıklarını söyledi. Güneş, “Hava şartları nedeni ile burada kaldık. Denize açılamıyoruz. Ağlarımızın hepsi dondu. Bir haftadır çalışamıyoruz. 24 kişilik grup olarak Bartın’dan geldik. Bu sezon umduğumuzu bulamadık. İlk başlarda Karadeniz’deyken iyiydi ama, sonra kesildi. Tekne kaptanı ve arkadaşlarla konuştuk. Böyle devam ederse sezonu erken kapatma durumu olabilir” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.