enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“ALLAH MEHMETÇİKLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN”

“ALLAH MEHMETÇİKLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki harekâtının devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türkiye Cumhuriyeti hem vatanının bölünmez bütünlüğü hem de toprak bütünlüğü için; milletinin birliğini ve bütünlüğünü sağlamak için kahramanca çarpışıyor. Allah Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB), 2018 yılının ilk toplantısını Edirne Belediye Başkanı ve EDİKAB Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplam 5 maddenin görüşüldüğü EDİKAB Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda Başkan Gürkan, bütün Türk Milleti’nin, Afrin Harekatı’nı gerçekleştiren Kahraman Türk Silahı Kuvvetleri’nin arkasında olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’den en az şehitle dönmesini dileyen Gürkan, “ Hiçbir ülke; sınırlarının etrafında terör örgütünü istemez. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Milleti’nin en meşru hakkıdır. Bunda hiç kimsenin söyleyeceği bir söz olmaması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti hem vatanının bölünmez bütünlüğü hem de toprak bütünlüğü için; milletinin birliğini ve bütünlüğünü sağlamak için kahramanca çarpışıyor. Allah Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Bir önceki toplantıya ait tutanağın okunmasıyla başlayan toplantıda sözleşmeli personel ücretinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Meclis üyeleri daha sonra gündemin üçüncü maddesi olan derece değişikliği konusunu da görüşerek, oy birliğiyle kabul etti.

Gündemin dördüncü maddesi ise bertaraf ücretlerinin görüşülmesi konusu oldu. EDİKAB tarafından bir süre önce yapımı gerçekleştirilerek, hizmete sunulan Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’ni işleten firmaya birliğe üye olan hiçbir belediyenin ve İl Özel İdare’nin sözleşme gereği bertaraf ücreti ödemediğini belirten Gürkan, “Ancak birliğe üye olmayan çeşitli işletmelerde gerek kamu gerek özel sektör olsun ürettikleri katı atıkları başka bir çöplük olmadığı için buraya dökmek zorundalar. Bertaraf ücreti almamız ve ne kadar almamız konusunda bir karar vereceğiz. Buradan alacağımız her kuruş, işletmenin cirosuna ortak olduğumuz için birliğimize de yansıyacak. Arkadaşlarımız bir çalışma yapmışlar. Ton başına 38 lira 18 kuruş alınmasını teklif ediyorlar” dedi.

Meclis üyeleri tarafından birliğe üye olmayan kurum ve kuruluşlardan bertaraf ücretinin ton başına 38 lira 18 kuruş alınmasını oy birliğiyle kabul etti.

Gürkan ayrıca EDİKAB Üyelerine güzel bir haber vererek, Edirne Katık Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’ni işleten firmanın çeşitli analizler yaptığını ve bu analizler sonucunda tesislerden öngörülen miktardan daha fazla elektrik üretebileceklerini söyledi.

EDİKAB Ocak Ayı Olağan Toplantısı dilek ve temennilerin ardından son buldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.