enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5403
EURO
34,9400
ALTIN
2.421,20
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Cem Kara “Göç acıyla doluydu”

Başkan Cem Kara “Göç acıyla doluydu”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediyesinin  Mübadelenin 95. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Acıdan Barışa Mübadele” konulu söyleşi ve konser programına katıldı.

Türk &Yunan Nüfus Mübadelesi her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde hazırlanan “Acıdan Barışa Mübadele” programına eşi Nurhan Kara ile birlikte katıldı. Tarihçi Yazar Sacide Bolcan’ın sunumuyla gerçekleşen söyleşi sonrası ünlü sanatçı Suzan Kardeş konser verdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara  yoğun katılımla gerçekleşen program sonunda Tarihçi Yazar Sacide Bolcan ve sanatçı Suzan Kardeş’e teşekkürlerini sundu.

Geceye ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün davetiyle bir konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yaptığı konuşmada, “Bu akşam sizlerle, mübadil dostlarımızla birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ve keyif aldığımı belirtmek isterim. Acıyla doluydu, zorunlu bir göçtü, kolay değildi. Bizlerde 1877-1878 Osmanlı Rus Harbı’nde Plevne Bozgununda Bulgaristan’ın İzlada bölgesinden göç ederek gelmişiz. Oraya gidişimizde hem Başkanımızın hem Suzan Hanımn memleketi olan Karamanoğullarından. Bizim ki “Büyük Bozgun” diye adlandırılıyor.Binlerce, on binlerce atamızı, dedemizi kaybetmişiz o göç sırasında. Tam sıkıntılar bitti derken bu sefer 1912-1913 Balkan Savaşları, Küçük Bozgun ve nihayetinde de mübadele.

Çatalca mübadelenin başkentidir. Zaten  Büyükçekmece Çatalca’yı birbirinden ayırmak söz konusu değil, Çatalca Büyükçekmece hepsi bir aradaydı, 1924 yılında mübadele  sırasında Çatalca vilayetti. Önemli bir misyon üstlendi. O açıdan ilk mübadele-göç müzesini yapmakta bize nasip oldu. Umut ediyorum ki Sayın Dr. Hasan Akgün ile birlikte özellikle milli eğitimle bir proje yapıp buradaki bütün çocuklarımıza da müzeyi gezdirmeyi başarabiliriz. Biz Çatalca’da bu süreci tamamladık, artık sıra Silivri’ye, Büyükçekmece’ye, Beylikdüzü’ne geldi. Kültürümüzü tanıtmaya ihtiyaç var, göçü daha iyi anlatmaya ihtiyaç var. Bunları başaracağımıza inanıyorum” sözlerine yer verdi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.