enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Atatürk’ün Heykeline Poşet Sarılmasına Tepki Yağdı

Atatürk’ün Heykeline Poşet Sarılmasına Tepki Yağdı
22.03.2017
124
A+
A-

Tekirdağ’da 3 metre yüksekliğindeki Atatürk heykeli ile büstünün kamyonet kasasında başına çöp poşeti bağlanarak taşınması tepkilere neden oldu.

 Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanlığı’nın Edirne’deki bir heykeltıraşa yaptırdığı 3 metre yüksekliğindeki Atatürk heykeli ile büstünün kamyonet kasasında başına çöp poşeti bağlanarak taşınması tepkilere neden oldu. Süleymanpaşa

Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Eşkinat, Atatürk heykelinin sadece Edirne’den Tekirdağ’a kamyonla taşındığını belirterek, “Atatürk’e poşet geçirenler başka, biz muhafaza edenleriz. Fotoğrafı gördüm, çok ön yargılı bir bakış açısı.” dedi.

ÇÖP POŞETİYLE SARILDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı, Karacakılavuz Mahallesi’ndeki meydana konulmak üzere Edirne’deki heykeltıraş Müslüm Özcan’a kaidesinde, ‘Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’ yazılı Atatürk heykeli ve başka bir yere konulmak üzere Atatürk büstü yaptırdı. Heykel ve büst yapımının tamamlanmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na ait bir kamyonetin kasasına konularak Edirne’den Tekirdağ’a götürüldü. Bir internet sitesinin gündeme getirdiği getirdiği fotoğraflarda Atatürk büstünün kartonla ve üzerine naylonla, Atatürk heykelinin ise baş kısmına çöp poşetiyle sarıldığı görüldü.

”ÖN YARGILI BİR BAKIŞ AÇISI”

Atatürk heykelinin başına çöp poşeti sarılarak kamyon kasasında taşınması tepkilere neden oldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, heykelin Edirne’de yaptırıldığını ve sadece belediyeye ait kamyonla taşındığını söyledi. Heykeltıraşın Atatürk heykelinin başına poşet sardığını ve tepkilerin ön yargılı bir bakış açısıyla yapıldığını kaydeden Eşkinat, ” Atatürk heykelini Edirne’de yaptırdık. Bizim araçla Edirne’den kamyon kasasında gelirken başına bir şey gelmesin diye ambalajlanmış olay bundan ibaret. Neden öyle bağlandığını heykeltıraşa sormak lazım. Atatürk heykeli Karacakılavuz Mahallesi’nde meydana konuldu. Şu anda Tekirdağ’ın en büyük anıtı. Açıkta gelmez. Atatürk’e poşet geçirenler başka, biz muhafaza edenleriz. Fotoğrafı gördüm, çok ön yargılı bir bakış açısı.” dedi.

HEYKELTIRAŞ: TEK AMAÇ BAŞININ ZARAR GÖRMEMESİ

Edirne’de Atatürk heykelini hazırlayan heykeltıraş Müslüm Özcan, tek amaçlarının heykelin baş kısmının zarar görmesini engellemek olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Heykelin başındaki boya kısmının yeni yapılması ve hava koşullarının yağışlı olması nedeniyle bunun kafa kısmını poşetle kapattım. Heykellerde bunu yaparız. Koruma amacıyla yaptık. Poşetin içerisine koruma amacıyla süngerler de konuldu. Amaç buradaki heykelin zarar görmemesi. Hatta heykel Tekirdağ’a kamyon kasasında giderken, ben de ardından araçla takip ettim. 3 metrelik heykeli kamyona koyarken, iple bağlayıp vinç ve kepçe yardımıyla kaldırıyoruz. Baş kısmının zarar görmemesi için böyle bir koruma önlemi aldık. Genelde tüm heykellerde burun, kulak ve yüz kısımlarını zarar görmemesi için bu tür tedbirler alıyoruz.”

MEYDANA KONULDU, ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOREdirne’den kamyonet kasasında taşınan Atatürk heykeli, Süleymanpaşa ilçesine bağlı 3 bin nüfuslu Karacakılavuz Mahallesi’ndeki meydana konuldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı anıt çevresindeki çevre düzenlemesine devam ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.