enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Atıklardan Köprü Maketi

Atıklardan Köprü Maketi
24.03.2017
141
A+
A-

Bağcılar Ragıp Akın İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresinin desteğiyle sürdürdükleri “Atıkların Geri Kazanımı” projesi kapsamında topladıkları pet şişelerden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün maketini yaptı.

 Bağcılar Ragıp Akın İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresinin desteğiyle sürdürdükleri “Atıkların Geri Kazanımı” projesi kapsamında topladıkları pet şişelerden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün maketini yaptı.

Sınıf Öğretmeni Kemal Aras, AA muhabirine, 2016’da, kağıt, cam, pil, plastik olmak üzere 30 ton atık topladıklarını, projeyle çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmak istediklerini anlattı.

Birkaç yıldan bu yana çevre projeleriyle ilgilendiklerini, tüm okulun seferber olduğunu dile getiren Aras, “Pet şişeleri 1-2 ay boyunca biriktirdik. Sonra öğrencilerimiz ve velilerimizin katkısıyla sıraladık ve okul binamıza monte ettik. Amacımız hem atıkların çöp olmadığı bilincini çocuklara yerleştirmek hem de 15 Temmuz’u unutmamak ve başarılı da olduk” diye konuştu.

Ragıp Akın İlkokulu Müdürü Erol Karaca da 2016’da Bağcılar’ın en çevreci okulu unvanını aldıklarını, atık toplama konusunda çaba gösterip derece giren öğrencilere ödül verdiklerini söyledi.

Projelere farkındalığı daha da artıracak şekilde devam etmeyi amaçladıklarını kaydeden Karaca, şunları kaydetti:

“Dünyamızın azalan kaynaklarını en akıllı ve en verimli kullanma zarureti, kaliteli ve yüksek düzeyde eğitimi gerekli kılıyor. Azalan kaynaklara ve demokratik değerlere sahip çıkmak adına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü önemli bir farkındalık oluşturdu. Okulumuzda tüketilen malzemelere, doğaya atılan atıklara baktığımızda hem doğa için hem ülkemizin maddi kaynakları açısından büyük zararlar doğuruyor. İsrafı önlemek adına ve de ‘ağaç yaşken eğilir’ düsturundan hareketle çevre bilinci kazandırmak adına böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmayla çocuklar hem bir çevre bilinci kazandılar hem de köprü sembolü üzerinden 15 Temmuz ruhunu idrak ettiler.”

Projeye sadece öğretmen ve öğrencilerin değil velilerin ve çevredeki esnafın da katkı sağladığını dile getiren Karaca, topladıkları atıkları Bağcılar Belediyesi Geri Dönüşüm Merkezine, pilleri ise Türkiye Atık Pil Derneğine teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.