enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar’da 2 Bin Kişinin Katılımı ile ‘Kutlu Doğum Haftası’ Kutlaması

Avcılar’da 2 Bin Kişinin Katılımı ile ‘Kutlu Doğum Haftası’ Kutlaması
20.04.2017
147
A+
A-

İstanbul Müftülüğü, Avcılar’da yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ‘Güven’ temalı ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği düzenledi.

 İstanbul Müftülüğü, Avcılar’da yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ‘Güven’ temalı ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği düzenledi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, yaklaşık 30 yıldan bu yana bu etkinliklerin düzenlendiğini belirtirken, “Nisan ayı gelince baharın uyanışı ile beraber yüreklerimizde bir başka sevda uyanmaya başlıyor” dedi.

İstanbul Müftülüğü’nün düzenlediği, Avcılar İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliği yaptığı etkinlik, İBB Denizköşler Toplantı ve Davet Salonu’nda yapıldı. Aralarında AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, mahalle muhtarları ve din adamlarının da bulunduğu 1500 kişinin oturarak, bir bölümü ayakta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte ‘Güven’ ve ‘Güvenilirliği’ vurgulayan video ekranlara getirildi. Nakipoğlu Kuran Kursu öğrencilerinin Kuran ve ilahı okuduğu gecede konuşan Avcılar Müftüsü Bekir Derin, protokol üyelerine kırmızı gül verirken konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989’dan bu yana Hz. Muhammed’in insanlığa sunduğu mesajları geniş kitlelere ulaştırmak için Nisan ayında ‘Kutlu Doğum Haftası’ ihdas ettiğini ve son 6 yılda bunlarda ayrı temaların ön plana çıkarıldığını anlattı.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz konuşmasında bu haftanın önemini anlatırken, “Nisan ayı gelince baharın uyarışı ile beraber 30 yıla yakın zamandan beri yüreklerimizde bir başka sevda uyanmaya başlıyor. O da peygamber efendimiz kutlu yaşamını idrak etme anlama ve gönüllerimizde peygamber sevdasının yeniden coşup büyümesi sevdasıdır. O şanlı nebi, vahşet toplumundan bir medeniyet inşa etmiş güveninin yok olduğu ortamda güvenin tamamen yok olduğu bir ortamda yeniden güveni tesis etmiştir” dedi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, sevgi, doğruluk gibi erdemlerin çok önemli olduğu halde bunların plastik, güven ve güvenilirliği ise kristal topa benzediğini bir kere kırıldığında eskisi gibi tamirinin mümkün olmadığını vurguladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.