enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar’da Belediye Yardımları Artarak Devam Edecek

Avcılar’da Belediye Yardımları Artarak Devam Edecek
22.12.2015
115
A+
A-

Sosyal Belediyecilik anlayışının öncü isimlerinden Avcılar Belediyesi, 6. Sürdürülebilir Sosyal Hizmet Odaklı Belediyeler Toplantısı’na  ev sahipliği yaptı.

İstanbul’daki 14 belediyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda sosyal hizmet politikalarının yerel yönetimlerde uygulanmasıyla ilgili vatandaşına en hızlı ve erişebilir hizmetlerle en yüksek faydası sağlayacak sosyal biçimlerinin ortak dil ve ortak işleyişine ilişkin bir önceki toplantıda belirlenmiş gündem maddeleri görüşüldü.

Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, önceki toplantılarının farklı belediyelerde gerçekleştiği Sürdürülebilir Sosyal Hizmet Odaklı Belediyeler Toplantısı’nın 6.’sına ev sahipliği yaptı. Buluşmaya katılan belediyelerde verilen hizmetlerin aynı müdürlük isim tanımlamasıyla ve aynı standartlarda hizmetlerin yürütülmesi amacıyla görüşmelerin yapıldığı toplantıda, sosyal hizmetlerin tüm belediyelerde aynı standartta olması için fikirler de ortaya kondu. İstanbul’da bulunan 14 Belediyeden Başkan Yardımcıları ile ilgili birim müdürlerinin katıldığı toplantı Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Başkan Dr. Toprak Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Çalışıyoruz

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, 6. Sürdürülebilir Sosyal Bulaşması toplantısına katıldı. Başkan Dr. Handan Toprak, “Sosyal Belediyecilik anlayışımızla Avcılar Belediyesi olarak, dezavantajlı gruplar içerisinde gördüğümüz, çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere her kesimin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Avcılarlı hemşerilerimizin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olabilme adına yürüttüğümüz titiz çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  Sosyal Belediyeciliğin en önemli köşe taşı yerel demokrasiyi kurum ve kurallarıyla hayata geçirmek olduğunu belirten Başkan Dr. Toprak; “Kamu kaynaklarının kadınların, çocukların, engellilerin, gençlerin, yaşlı ve yoksunların toplumsal yaşama eşit yurttaşlar olarak katılmaları için harcanması ile olacaktır. Avcılar ilçemiz, sosyal ve kültürel projelerimizle mutlu ve huzurlu yaşadığı bir kent olmayı hedeflemektedir” dedi.

 

Konuşmasının devamında Avcılar Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik anlamında birçok alanda sunduğu sosyal içerikli hizmetlerden bahseden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak; “Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, emekli va yaşlılarımıza, engellilerimize yönelik sosyal içerikli projeler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Aşevi başta olmak üzere yoksul ve düşkünler için afet yardımı, asker ailelerine müracaatları halinde yardım, hasta ve yatalak durumda olanlara yardım, gıda yardımı ve taziye hizmetleri gibi sosyal yardım ve destek hizmetleri sunuyoruz. ‘Avcılar’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek’ söylemiyle hizmete sunduğumuz Aşevimiz aracılığıyla, kimsesiz, hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapamayanların evlerine günde 3 çeşit sıcak yemek bırakılıyor. Yılın 365 günü gerçekleştirilecek bu hizmetle ihtiyaç sahiplerinin adreslerine yemekleri günlük sıcak koruma özellikli sefer taslarıyla dağıtımı gerçekleştiriliyor. ” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.