enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bakırköy Belediye Tiyatrosu-Gülünç Karanlık

Bakırköy Belediye Tiyatrosu-Gülünç Karanlık
08.02.2017
150
A+
A-

Nurkan Erpulat’ın yönettiği Gülünç Karanlık tiyatro oyunu, 7 Şubat’ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda izleyicisiyle buluşuyor.

 “Afganistan’ın gerçekte var olmayan yağmur ormanlarında, tekinsiz başlayan, farklı yazgıların buluşmasıyla giderek gülünç hale gelen bir yolculuk. Gizli bir görev için Afganistan’da bulunan iki Alman askerin peşinden giden oyun, Somalili bir korsanın savunmasıyla başlıyor. Az gelişmiş ile ‘çok gelişmiş’ arasında yaşanan karşılaşmalar, yakından bildiğimiz ve tanıklık ettiğimiz, Vietnam’dan 11 Eylül’e uzanan bir utanç tarihini ortaya koyuyor. Batı’nın sömürgeci, her yere ‘demokrasi ve medeniyet götüren’ ve bu uğurda barbarlaşan karakterini yansıtan Lotz, hikayeyi kara mizahi öğelerle donatarak gülünç bir hale getirmiş. Aynı zamanda eleştirel ve etkileyici bir üslubu da korumayı başarmış. Joseph Conrad’ın ‘Karanlığın Yüreği’ ve Coppolla’nın ‘Apocalypse Now’ eserlerini temel alan ‘Gülünç Karanlık’, çağdaş Alman tiyatrosunun önemli yönetmenlerinden Nurkan Erpulat’ın bakışıyla Türkiye penceresinden sunuluyor.”

Yazan: Wolfram Lotz

Yöneten: Nurkan Erpulat

Oynayanlar: Alican Yücesoy, Doğacan Taşpınar, Erol Ozan Ayhan, Hatice Elif Ürse, Yelda Baskın

Oyun Sahne Amiri: Seval Özdemir

Sahne Tekniği: Mümin Sivri, İsmail Hakkı Alev, Ali Kaya, Faruk Sayın

Aksesuar: Orhan Yıldız, Muhammet Ali Alışkın

Ses: Hakan Barut

Işık: Kazım Yüksel, Güner Şen, Bahadır Veznedar

Sahne Terzisi: Hasan Altay, Selva Gündüz

Kostüm: Tamer Kılıç

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserV aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.