enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5641
EURO
34,7152
ALTIN
2.488,58
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Birliğine Geri Döneceği Günü Bekliyor

Birliğine Geri Döneceği Günü Bekliyor
25.01.2017
141
A+
A-

Suriye’nin El Bab bölgesi yakınlarında bombalı araçla yapılan saldırıda arkadaşları ve komutanı şehit düşen, kendisi de yaralanan Kırklarelili Komando Piyade Uzman Çavuş Sezer Özdere, birliğine döneceği günün hayalini kuruyor.

  Suriye’nin El Bab bölgesi yakınlarında bombalı araçla yapılan saldırıda arkadaşları ve komutanı şehit düşen, kendisi de yaralanan Kırklarelili Komando Piyade Uzman Çavuş Sezer Özdere, birliğine döneceği günün hayalini kuruyor.

Saldırıda sol kolundan yaralanan Sezer Özdere (26), Gaziantep’teki tedavisinin ardından Kırklareli’ndeki babaevine geldi. Tedavisi devam eden Özdere, bir an önce sağlığına kavuşup birliğine dönmeyi istiyor.

Sarıkamış 57. Komando Tabur Komutanlığından geçici görevle Suriye’ye giden Özdere, saldırıda yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Suriye’ye gitmeden bir gün önce ailesiyle görüşüp helallik istediğini belirten Özdere, El Bab bölgesi yakınlarında bombalı araçla yapılan saldırı sırasında şehit olacağını hissettiğini ancak o mertebeye ulaşamadığını söyledi.

Saldırıda yakın arkadaşları ile komutanının şehit düştüğünü dile getiren Özdere, yaralanma anında acısını unutup vatan için çatışmayı istediğini ancak kolunun kopma seviyesine gelmesi nedeniyle tüfeğini kaldıramadığını ifade etti.

Çatışmada teröristlerin sürekli kendilerine yaklaşma çabasında olduklarını gördüğünü bildiren Özdere, hainlerden hiçbir zaman korkmadıklarını vurguladı.

Vatan için her zaman savaşmaya hazır olduğuna işaret eden Özdere, şunları kaydetti:

“Yaralandığımda arkadaşlarım hem bana yardım ediyor hem de çatışıyordu. Bir süre sonra çatışma sona erdi, arkadaşlarım beni ambulansa götürdü. Gaziantep’e hastaneye gittiğimizde bir doktor ‘Hastayı kaybedebiliriz’ diyordu. Ama Allah’a şükürler olsun, yaşama tutundum. Hastanedeki bir aylık tedavinin ardından babaevine geldim. Bir yanım mutlu, bir yanım hüzünlü. Allah herkese şehitlik mertebesini vermez. Saldırılarda da şehit olacağım diye hiç korkmadım. Sağlığıma kavuşayım, yine gideceğim. Biz var oldukça, bu vatan vardır. Bu vatan için hiçbir şeyden çekinmedim, şehit de gazi de olabiliriz. Bir kolumu değil, bütün vücudumu vatan için vermeye hazırım, yeter ki vatan sağ olsun.”-AA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.