enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8067
ALTIN
2.427,76
BIST
9.680,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece Belediyesi Kaçak Yapıların Peşini Bırakmadı

Büyükçekmece Belediyesi Kaçak Yapıların Peşini Bırakmadı
27.12.2015
117
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi, Güzelce ve Kumburgaz’da kaçak katları bulunan iki binayı uzun yıllar süren hukuk mücadelesi sonucu  yıktı.

 

İlçe sınırlarında kaçak yapılaşmaya göz yummayan Büyükçekmece Belediyesi, 2009 yılında Büyükçekmece’ye bağlanan Kumburgaz ve Güzelce’de imara aykırı olarak yapılan 2 binayı yıktı.

Büyükçekmece’de tek bir kaçak yapı dahi bulunmadığının altını çizen Akgün, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

 

7 yıl süren hukuk mücadelesi

 

Hukuka ve imar yasalarına aykırı yapılan binalar ile ilgili yargı sürecinin tamamlandığını ve ardından yıkım işleminin gerçekleştiğini açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2009 yılında sınırlarımıza dahil olan Güzelce’deki bina için bizden önce bir ruhsat verilmişti ama hukuka aykırıydı. Çünkü bu bölgedeki yapılar 2 kat ile sınırlanmışken bu bina için 6 kat ruhsatı alınmıştı. Peşine düştük, ruhsatını iptal edip yıkım kararı aldık. Ancak vatandaş bizi mahkemeye verdi. Yargıtay’a, Danıştay’a gitti ve hepsi onayladı. Yargı sürecinin sonlanmasının ardından bu bina belediye ekiplerimiz tarafından yıkıldı.  Eğer biz bu binaya göz yummuş olsaydık suça ortak olacaktık. Belediye olarak yasalar çerçevesinde peşini bırakmadığınız zaman imar kirliliğine de göz yummamış olursunuz. Tam 7 yıl peşinde düştük, 7 yıl sonra haklı mücadelemizi kazandık ve bu binayı yıktık” diye konuştu.

 

“Çeyrek asır sonra yıkıldı”

 

Yıkılan diğer binanın da, 25 yıl önce imara aykırı olarak yapıldığını kaydeden Başkan Akgün; “2009 yılında bize bağlanan Kumburgaz bölgesinde, 25 yıldan bu yana ayakta heykel gibi duran 7-8 katlı bir bina var. İmar izni orada dört kat. Ama uygulanmamış. Kaçak yapı için yıkım kararı aldık. O bölgedeki vatandaşlarda durumdan rahatsızdı. Yaklaşık 7 yıl süren hukuk mücadelesini kazanmamızın ardından bu binayı da ekiplerimiz yıktı. Çeyrek asır sonra da olsa adalet yerini buldu” dedi.

4b8886ca-bc7a-4789-a66e-cd98ec96889f 57bb8c4a-9cb9-4a7e-ac9a-3670c3f08b70

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.