enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4966
EURO
34,7509
ALTIN
2.477,12
BIST
9.556,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Depremzedeler Cuma Namazını Çadırda Kıldı

Depremzedeler Cuma Namazını Çadırda Kıldı
10.02.2017
105
A+
A-

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ndeki depremlerden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden Yukarıköy’de, AFAD tarafından kurulan Kızılay çadırında, depremzedeler cuma namazını kıldı.

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi’ndeki depremlerden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden Yukarıköy’de, AFAD tarafından kurulan Kızılay çadırında, depremzedeler cuma namazını kıldı.

Pazartesi gününden bu yana meydana gelen depremler nedeniyle köy camiinde hasar oluşunca, içeriye giremeyen cemaatin ibadetlerini yerine getirebilmesi için AFAD çalışma yaptı. Caminin önüne büyük bir Kızılay çadırı kuruldu. Çanakkale Müftülüğü’nün gönderdiği kilim ve hasırlar, çadıra serildi. Köy camisinden okunan ezanın ardından vatandaşlar namazını kıldı. Ayvacık İlçe Müftüsü Ahmet Gültekin’in kıldırdığı namaza, köyden çok sayıda kişi katıldı.

Müftü Gültekin tarafından verilen cuma hutbesinde vatandaşlara yaşanan depremlerde sakin olunmasını ve dua edilmesi gerektiği ifade etti. Gültekin, “6 Şubat tarihinde sabah vaktinde saat 06.51 civarında hep beraber Ayvacık İlçesi, köyleri ve şuanda birlikte namaz kıldığımız Yukarıköy olmak üzere 5.5 şiddetinde bir depremi hep birlikte yaşadık. En büyük tesellimiz bu depremde bir can kaybımızın olmaması. Yaralı kardeşlerimize cenaba haktan niyaz ediyoruz. Bu arada maddi kayba uğrayan kardeşlerimiz var. Ben bütün halkımıza, cemaatimize geçmiş olsun diyorum. Rabbim bizi beterinden korusun” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.