enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dünya Durdukça Dimdik Ayakta Duracağız

Dünya Durdukça Dimdik Ayakta Duracağız
26.09.2015
114
A+
A-

Son yaşanan terör olayları nedeniyle buruk bir Kurban Bayramı kutladığımızı belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Asla hiç kimse üniter yapımızı bozamaz. Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Abazha’sıyla, Boşnak’ıyla, Tatar’ıyla ve diğer tüm zenginlikleriyle bu ülke dünya durdukça dimdik ayakta duracaktır” dedi.

Büyükçekmece’de geleneksel hale gelen Kurban Bayramı bayramlaşma töreni birinci gün öğleden sonra Kültürpak Dalyan Sana Kafe’de gerçekleşti. Bayramlaşmaya Büyükçekmece Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Doğan, önceki dönem CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı.

“Üniter yapımızı bozamazlar”

Programda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ve Kurban bayramlarında, Büyükçekmece’yi yöneten mülki amirlerin katılımıyla yapılan geleneksel bayramlaşma törenlerinin 35 yıldan bu yana süregeldiğinin altını çizerek; “Son aylarda maalesef sürekli üzücü haberler alıyoruz. Dün yine 2 şehit verdik. Son aylarda şehit olan asker ve polisimizin sayısı 150’yi buldu. Tarihçiler bugüne kadar verdiğimiz şehit sayısını Sakarya Meydan Muharebesi’nde bile vermediğimizi söylüyor. Bu ülke sınanıyor, sabrımız ölçülmek isteniyor. Biz akıllı olmak zorundayız. Ancak asla başımızı da eğmemek durumundayız. Çünkü biz binlerce yıldan bu yana var olan bir devletin devamıyız.  Bu memleket geçmişte de çok badireler atlatmış, yok olma noktasına geldiği zaman dahi dünyanın tüm emperyalist ülkelerini yenerek tekrar bayrağını dimdik ayakta tutmuştur. Vatanının sınırlarını kanıyla çizmiş ve bugüne kadar da Cumhuriyetini aslanlar gibi yaşatmıştır. Hiç kimsenin bu konuda şüphesi olmasın. Bu böylede devam edecektir. Asla hiç kimse üniter yapımızı bozamaz. Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Abazha’sıyla, Boşnak’ıyla, Tatar’ıyla ve diğer tüm zenginlikleriyle bu ülke dünya durdukça dimdik ayakta duracaktır. Cumhuriyetini, Atatürk ilke devrimlerini sonsuza kadar yaşatacaktır” şeklinde konuştu.

“İslam aleminin başı sağolsun”

Yaşanan sıkıntılara ve üzüntülere rağmen herkesin kardeşçe birbirleriyle sarılıp bayramlaşmasının motivasyonu arttıracağının altını çizen Başkan Akgün, Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların ve edilen duaların başta bölgemiz olmak üzere dünyadaki akan tüm kanların durmasına vesile olması temennisinde bulundu. Başkan Akgün, kutsal topraklardan gelen üzücü habere de değinerek, “Mekke’nin Mina bölgesinde hac vazifesini yerine getirirken maalesef ki yüzlerce hacı adayı yaşamlarını yitirdi. Her geçen saat kayıp sayısı hızla artıyor. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İslam aleminin başı sağolsun. Başta büyüklerimiz olmak üzere bütün Büyükçekmece ailemin, ülkemizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

001 a b d e f

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.