enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5224
EURO
34,9382
ALTIN
2.439,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İBB’de 8 Bin 386 Taşeron Kadroya Alınmadı, Neden?

İBB’de 8 Bin 386 Taşeron Kadroya Alınmadı, Neden?
03.04.2018
128
A+
A-

İBB’de 8 bin 386 taşeron kadroya alınmadı, neden? Bu insanlar suçlu mu? İşe girerlerken Savcılıktan temiz kağıdı mı alamadılar? Yoksa sonradan mı temiz kağıdı verilmedi?

İBB’de 8 bin 386 taşeron kadroya alınmadı, neden? Bu insanlar suçlu mu? İşe girerlerken Savcılıktan temiz kağıdı mı alamadılar? Yoksa sonradan mı temiz kağıdı verilmedi?

İBB Meclisi CHP Üyesi Namık Kemal Ceylan, hazırladığı yazılı soru önergesi ile Taşeron İşçilerin Kadro Sorununu, İBB’de taşerona kabul edilmeyen 8 bin 386 kişinin sorununu İBB meclis gündemine taşıdı. Önergesini Meclis toplantısında sözlü okuyan CHP’li Kemal Ceylan şu cümlelere dikkat çekti ve şu soruları sordu: Taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle ilgili muhalefet partisi CHP’nin seçimlerde çalışanların kadroya geçmesiyle ilgili girişim önerisi oldu. Hükumetimiz seçim sonrasında bu gerçeği, bu ihtiyacı gördü düzeltme yönüne gitti. Fakat görülüyor ki sonuçtan yeni mağduriyetler çıkmaya başladı. İBB’de kadroya geçmek için başvuran 31 bin 131 taşeron işçiden 22 bin 160 kişinin başvurusu kabul edildi. 8 bin 386 kişi kapsam dışı kaldı. Bu sayı aileleriyle birlikte 25 bin kişi eder. Şimdi sormak isterim, bir dengesizlik düzeltilmek istenirken bu mağduriyetler neyin nesi. Bu insanlar taşeron vasıtasıyla da çalışsalar neticede kamuda çalışıyorlar. İşe girişlerde bu çalışanlardan gerekli evraklar istenmişti, evraklardan birisi de savcılıktan temiz kâğıdıydı. Şimdi ne oldu da bu insanlar suç unsuru oldu. Bu çalışanlar kamuda çalışırken suç mu işledi.

Şimdi sormak isterim: 1. Bu insanların durumu ne olacak? Durumları düzelecek diye sevinirken işlerini mi kaybedecekler? 2. Biz Anayasamıza göre sosyal devlet değil miyiz? Sosyal devlet vatandaşına iş, aş bulmak durumunda değil mi? 3. Sadece İBB bünyesinde bulunan ve aileleriyle birlikte 25 bini bulan bu işçiler yaşam koşullarını nasıl devam ettirecek? 4. İşsizlik, bunalım, sosyal olaylar ekonomik suçlara neden olmaz mı?

Bu düşünce ve kaygılarla başkanlığın durumu tekrar değerlendirerek önergemize cevap vermesini saygılarımızla arz ederiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Mart ayı Meclis toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi N. Kemal Ceylan’ın imzası ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.