enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!
A+
A-

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar sonrasında başvurular bugün başladı. İmar Barışı kayıt işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının e-Devlet kapısındaki ‘İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması’ linki üzerinden, yapı maliklerinden herhangi birisi tarafından yapılabilecek.

6 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar sonrasında başvurular bugün başlıyor. İmar Barışı kayıt işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının e-Devlet kapısındaki ‘İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması’ linki üzerinden, yapı maliklerinden herhangi birisi tarafından yapılabilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar, başvurularını e – Devlet üzerinden yapabilecekler. Başvuru sonrasında, Bakanlık tarafından yapının İmar Barışı kapsamında değerlendirildiğini gösteren Yapı Kayıt Belgesi düzenlenecek.

İmar Barışı sürecinde ödenecek olan Yapı Kayıt Belgesi bedeli ise arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden hesaplanan bedelin konutlarda yüzde 3’ü, ticari yapılarda yüzde 5’i olacak. Müracaatlar 31 Ekim 2018’e kadar yapılabilecek. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılması gerekecek” dedi.

“ÖNCELİKLE DURUM TESPİTİ YAPILMALI”

Başvuru öncesinde yapının tamamı için mi yoksa yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için mi başvuru yapılacağının belirlenmesi gerektiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü “İmar Barışı, ruhsatsız yapılan yapılar, ruhsatlı olup ruhsata aykırı imalatlar, ruhsata uygun olup iskan alamamış yapılar, iskanlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapıları kapsamaktadır. İmar mevzuatına aykırılığın net olarak tarif edilmesi gerekiyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.