enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’da Buzlanma ve Trafik Durumu

İstanbul’da Buzlanma ve Trafik Durumu
13.01.2017
117
A+
A-

İstanbul’da hava sıcaklığının düşmesi sonucu meydana gelen buzlanma nedeniyle yaya ve sürücüler zor anlar yaşarken, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin tuzlama ve kar küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sabah saatlerinde soğuk hava nedeniyle ara sokakların buzlanması sonucu yaya ve sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçların da yolda kaydıkları görüldü.

Kayan araçlar nedeniyle bazı yerlerde trafik yoğunluğu yaşanırken, belediye ekipleri D-100 karayolunda tuzlama çalışması yaptı.

Okul servislerinin de buzlanma nedeniyle zorlandıkları, bazı sürücülerin ise araçlarına zincir taktıkları gözlendi.

AA muhabirinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, belediye ekipleri gizli buzlanmaya karşı da önlem aldı.

İl genelinde araç trafiğinin yoğunlaştığı D-100 karayolu ile bağlantı yollarında oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla günün erken saatlerinde tuzlama işlemi yapıldı.

Belediye ekipleri, gizli buzlanmaları önlemek amacıyla il genelinde trafiğin en yoğun olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarına tuz döktü.

Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada ise an itibarıyla İstanbul için yollarda buzlanma riskinin bulunmadığı belirtildi.

Trafik durumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin trafik uygulamasında, mesai saatinin başlamasıyla köprü yollarında, Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerde kısmen yoğunluk yaşandığı görülüyor.

Uygulamada TEM otoyolunun Büyükçekmece, Çatalca mevkisinde trafik yoğunluğu yüzde 40 olarak belirtildi.

Zeytinburnu-Bakırköy istikametinde yol bakım onarım çalışması sebebiyle tek şerit trafiğe kapatıldı.

D-100 Avcılar-Büyükçekmece yönünde ise araç arızası sebebiyle trafik yoğunluğu yaşandı. TEM Mahmutbey, Bahçeşehir gişeleri ile Merter istikametinde ise trafiğin yoğun olduğu gözlendi.

Anadolu Yakası’nda ise köprü girişleri haricinde trafik yoğunluğu yaşanmadı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.