enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5320
EURO
34,8934
ALTIN
2.422,04
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN ATAM

MEMLEKETİNE HOŞ GELDİN ATAM
A+
A-

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Edirne’ye gelişinin 88. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda “Sevgili Atam; bugün Edirne’ye son gelişinin ama hiç gitmeyişinin 88. Yılı. İzin, ışığın, vatan ve millet sevgin, demokrasin, ilke ve devrimlerin emanetimizdir. Sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Edirne’ye gelişinin 88. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Edirne’ye dört kez geldi. Mustafa Kemal Atatürk; kendisinin fikirlerini ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaya kararlı olan bu eşsiz kentti son olarak 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etti. Ulu önderimiz 21-25 Aralık tarihlerinde, Belediye Binasında bugün Atatürk Odası olarak düzenlenen odada kalmış; meclis salonunda çok önemli kararlara imza atmıştır.
88 yıl önce Ata’sını bu topraklarda ağırlamanın onurunu yaşayan Edirne Halkı; hiçbir zaman onun fikirlerinden ayrılmamış; Cumhuriyet’in kazandırdığı hak ve özgürlüklere sahip çıkmıştır. Çünkü birçok kez işgale uğrayan bu topraklar; bu topraklarda nefes alan Edirne Halkı; özgürlüğün ve bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu bilmekte; Ata’sına olan minnet borcunu her fırsatta dile getirmektedir. 21 Aralık; Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye son kez gelişinin ama hiç gitmeyişinin 88. Yılı. İzi, ışığı, vatan ve millet sevgisi, demokrasi, ilke ve devrimleri emanetimizdir. O’nun bize bıraktığın emanetleri sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Edirne Halkı, Ata’sını asla unutmayacak.”
TÖRENLERLE KUTLANACAK
Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne’ye gelişinin 88. Yılı Edirne’de törenlerle kutlanacak. 21 Aralık 2018 Cuma günü Saat 09.30’da İnönü İlkokulu önünde toplanacak olan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’de bulunduğu sürece kaldığı Edirne Belediye Binasında bulunan Atatürk Odası ziyaret edilecek. Törenler Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan programla devam edecek.

Ayrıca Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 88. yılı nedeniyle 21 Aralık Saat: 20.00’de ETSO Konferans Salonu’nda Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu tarafından ‘Şarkılarla Atatürk’ isimli konser düzenlenecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.