enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5208
EURO
34,7438
ALTIN
2.493,99
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’da Esnafın Elektrik Kesintisi Çilesi

İstanbul’da Esnafın Elektrik Kesintisi Çilesi
30.12.2016
119
A+
A-

İstanbul ‘da olumsuz hava şartları nedeniyle birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanırken, birçok esnaf lüks ve mum yakarak hizmet vermeye çalıştı.

İstanbul’da elektrik kesintisinin yaşandığı ilçelerden olan Güngören’de birçok esnaf zorluklar yaşıyor. Esnaf lokanta ve restoranlarında elektrik kesintisi nedeniyle ışıklandırma sorununu mum ve lüks yakarak sağlıyor. Müşterilerinin masasına mum koyarak hizmet vermeye çalışan esnaf durumdan şikayetçi.

Karanlık olduğu için müşteri gelmediğini söyleyen lokanta işletmecisi Ender Erdem, “Suyumuzda yok saat 14.00’den beri. Suyu dışarıdan taşıyoruz. Lüks yakıyoruz, mum yakıyoruz. Gelecek diyorlar 1 saat sonra yetkilileri arıyoruz yine yok. Faturayı bir gün geç yatırsak hemen cezayı kesiyorlar” dedi.

Lokantasında müşterilerinin masasına mum koyarak hizmet vermeyi sürdüren ise Mustafa Yükler, “Saatlerdir elektriğimiz yok. Maddi zararımız var Allah’tan dolap soğuk etlerimiz bozulmuyor. Sularımızda yok hadi elektriği anladık sularda yok. Bunlar olmazsa nasıl iş yapacağız” şeklinde konuştu.

Mum ışığında yemek

Lokantaya yemek yemeye gelen Onur Tezcan isimli bir vatandaş mum ışığında yemek yediklerini dile getirerek, “Arkadaşlarla oturalım yemek yiyelim derken böyle mum ışığında yemek yiyoruz. Bayadır elektrik yok işte de baya sıkıntı yaşadık. Beylikdüzü’nde oturuyorum. Eşimde sabah 9’dan beri elektrik olmadığını söylüyor. Ufakta bir çocuğum var o da soğuktan etkilendi. Montlarımızda üstümüzde montu çıkardı mı donduk” dedi.

İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Bahçelievler, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp ilçeleriyle Anadolu yakası genelinde elektrik kesintileri yaşanmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.