enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5243
EURO
34,8011
ALTIN
2.430,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’daki Elektrik Krizinde 2. Gün!

İstanbul’daki Elektrik Krizinde 2. Gün!
30.12.2016
128
A+
A-

İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle Avrupa ve Anadolu yakasında dün yaşanan elektrik kesintileri bugün de devam edecek.
İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle Avrupa ve Anadolu yakasında dün yaşanan elektrik kesintileri bugün de devam edecek.

İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle dün bir çok bölgede elektrikler kesilmiş ve vatandaşlar zor durumda kalmıştı. BEDAŞ dün yaptığı açıklamada hava şartları nedeniyle Ulusal Elektrik Şebekesi’nden yeteri kadar elektrik alınamadığı belirtmiş ve kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için tüm kaynaklarını seferber ederek kesintinin giderilmesi için çalıştıklarını belirtmişti. BEDAŞ’ın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre bugünde İstanbul’un bazı bölgelerinde elektrik kesintisi devam edecek.

ULUSAL ŞEBEKE SİSTEMİ KAYNAKLI

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AYEDAŞ) internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda ise, “Dağıtım hizmeti verdiğimiz İstanbul Anadolu Yakası genelinde Ulusal Şebeke Sistemi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Kesintilerden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için tüm ekiplerimizi çalışıyor. Konunun çözümü ile ilgili kurumlar nezdinde sağlanan koordinasyon tarafımızca da takip edilmektedir” denildi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (BEDAŞ) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruya göre elektrik kesintisi olacak bölgeler şöyle:

“-KARAMANDERE Mh., KARAMAN DERE Sk., MÜJDE ÇIKMAZI Sk., MÜNİR Sk., MÜSLİM ÇIKMAZI Sk., MÜSTESNA Sk., NAKIŞ ÇIKMAZI Sk., KARACAKÖY MERKEZ Mh., AÇELYA ÇIKMAZI Sk., MUSTAFA KEMALPAŞA Cd., FERAH ÇIKMAZI Sk., KARACAKÖY Cd., REHBER ÇIKMAZI Sk., NARİN Sk., (ÇATALCA İlçesi) ve civarında 08: 00-16: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4468-23580-23540)

-KİREÇBURNUMh., ADA. Sk., PROF.DR AYKUT BARKA Cd., ALPARSLAN Sk., AKGÜL Sk., ÜLKER Sk., DUYGU Sk., MEHMET EFENDİ ÇIKMAZI Sk., SÜMBÜL Sk., AKPINAR Sk., AKDENİZ Sk., (SARIYER İlçesi) ve civarında 09: 00-13: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4542-4509)

-AYAZAĞAMh., 208. Sk., 131. Sk., 130. Sk., 128. Sk., (SARIYER İlçesi) ve civarında 13: 00-16: 30 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4543-4488)

-ABDURRAHMAN NAFİZ GÜRMANMh., NADİDE Cd., NADİDE ÇIKMAZI Sk., (GÜNGÖREN İlçesi) ve civarında 09: 00-17: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4550-496)

-TERAZİDERE Mh., GÜRSOY Sk., RÜYA Sk., KARAMAN Sk., GÜNEŞ Cd., FUNDA Sk., FEZA Sk., HAKAN Sk., (BAYRAMPAŞA İlçesi) ve civarında 09: 00-16: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4561-8891)

-FEVZİ ÇAKMAK Mh., 904. ÇIKMAZ Sk., 2.BÜLBÜL Sk., 2.FABRİKALAR Sk., HALKALI Cd., İZMİR Sk., KANARYA Sk., KONFOR Sk., KUZEY Sk., 6.YILDIZ Sk., (KÜÇÜKÇEKMECE İlçesi) ve civarında 09: 00-13: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4617-11573)

-ORHAN GAZİ Mh., ISISO Cd., 11.YOL Sk., 12.YOL Sk., (ESENYURT İlçesi) ve civarında 23: 30-08: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4642-21867 TM )

-ATATÜRKMh., AKARSU Sk., DAĞHAN Sk., SAVAŞ Sk., (ESENYURT İlçesi) ve civarında 09: 00-20: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4643-21467-DP 1)

-BEYLİKDÜZÜOSB Mh., 4. Cd., 5. Cd., (BEYLİKDÜZÜ İlçesi) ve civarında 15: 00-19: 00 saatleri arasında Yatırım Programı Çalışması süresince İş Sağlığı ve Güvenliği’ni de gözeterek elektrik kesintisi yapılacaktır.(4645-21473)”

AYEDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Bugün Anadolu Bölgesi’nde yaşanan kesintilerle ilgili açıklama ise İstanbul Anadolu Yakası Elektirik Dağıtım Şirketi’nden (AYEDAŞ) geldi. İstanbul Anadolu Yakası’ndaki elektrik kesintileriyle ilgili yayımlanan duyuruda; ” İstanbul Anadolu Yakası genelinde Ulusal Şebeke Sistemi Kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Dağıtım şebekemizden kaynaklanmayan konunun çözümü için ilgili kurum ce kuruluşlarla koordinasyonu yakından takip ediyoruz. Kesintilerden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

ANLIK KESTİNLERİN NEDENİ BELLİ OLDU

30 – 31 Aralık kesintileri için duyurular, BEDAŞ üzerinden yapılmıştı ancak dün pek çok bölgede anlık elektrik kesintileri olması İstanbullular arasında kriz yarattı. İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp, Kadıköy, Pendik, Maltepe, Ataşehir gibi birçok ilçede elektrik kesintileri yaşandı. Anlık kesintilerin nedenine yönelik açıklama BEDAŞ ve Enerji Bakanlığı’ndan geldi.

BEDAŞ: ULUSAL ELEKTRİK ŞEBEKESİ’NDEN YETERLİ ELEKTRİK GELMİYOR

Kesintiler sonrasında BEDAŞ’ın internet sitesi ve çağrı merkezi kilitlendi. Bazı ilçelerde elektrikler bir süre sonra tekrar geldi.

BEDAŞ’ın Twitter konuyla ilgili olarak hesabından “Ulusal Elektrik Şebekesi’nden yeteri kadar elektrik alınamamaktadır” açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Ulusal Elektrik Şebekesi’nden enerji gelene kadar kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için BEDAŞ tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak suretiyle kademeli olarak elektrik sağlanacaktır” denildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.