enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kırkpınar Şampiyonu Recep Kara, Asya Şampiyonuyla Karşılacak

Kırkpınar Şampiyonu Recep Kara, Asya Şampiyonuyla Karşılacak
13.01.2017
142
A+
A-

Ordu’da yarın başlayacak Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası kapsamında, sumoda 190 kiloluk Asya şampiyonu Kırgız güreşçi Almaz Ergeshov ile gösteri maçına çıkacak Recep Kara, kente geldi.

“BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTIK”

Altınordu ilçesinde adının verildiği spor salonunu gezen Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğduğunu anımsatarak, “Yaklaşık 24 yıldır aktif spor hayatının içerisindeyim. 24 yıllık zaman zarfında da çok şükür hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada birçok başarıya imza attık.” dedi.

“MUTLULUK YAŞIYORUM”

Kendi memleketinde en büyük spor salonuna adının verilmesi karşısında çok mutlu olduğunu belirten Kara, “Bu bir sporcu için gerçekten onur ve gurur verici bir olay. Ben de bunun mutluluğunu yaşıyorum. Adımın spor salonuna verilmesinde emeği geçen sayın bakanımıza, sayın valimize, sayın büyükşehir belediye başkanımıza ve spor il müdürümüze teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BU SALONDA NİCE RECEP KARALAR YETİŞECEKTİR”

“Bu tarz yerlere sporcuların adlarının verilmesi bizden sonra gelecek nesillere öncü oluyor.” diyen Recep Kara, “Çünkü başarı olduğu zaman idarecilerimiz ve devletimiz her türlü sporcunun yanında olduğunu gösteriyor. Bunun da biz Türk sporuna artı şeyler kazandıracağını düşünüyoruz. İnşallah adımın verildiği bu salonda nice Recep Karalar yetişecektir. Buna olan inancım tam.” ifadelerini kullandı.

“MAÇLARI KAÇIRMASINLAR”

Ordu’nun çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını da dile getiren Kara, “Güreş sporunun önemli isimleri Ordu’da mindere çıkacak. Türkiye şampiyonları ve milli takım burada belirlenecek. Bütün Orduluları cumartesi ve pazar günleri salona bekliyorum. Çekişmeli geçmesi beklenen bu maçları kaçırmasınlar.” açıklamasında bulundu.

İKİ FARKLI KÜLTÜRÜN GÜREŞÇİLERİ KARŞILAŞACAK

Recep Kara, kendisinin de şampiyona öncesi sumoda 190 kiloluk Asya şampiyonu güreşçi Almaz Ergeshov ile gösteri maçı yapacağını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Güreş bizim ata sporumuz. 655 yıldır bilinen bir tarihi var. Bizim için bir kültür mirası. Aynı şekilde Japonların da kendi ata sporu sumo güreşi var. Bunu da açıkçası dünyaya yaydılar. Bizim de gelecekteki hedeflerimiz ata sporumuz yağlı güreşi dünyaya yaymak. Bunun da ilk adımını yarın Ordu’da atacağız. Türkiye’nin başpehlivanı olarak ben Asya şampiyonu güreşçi Almaz Ergeshov ile seyircilerimizin önünde gösteri maçı yapacağız. Bu da iki kültürün birleşmesi olacak. Bizim ata sporumuz güreşin tanıtımı açısından oldukça olumlu geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü ikisi de ata sporu. İkisi de kendine has kuralları olan bir spor. İzleyenleri büyük sürprizler bekliyor. Herkes gibi biz de heyecanlıyız.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.