enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4480
EURO
34,7930
ALTIN
2.443,10
BIST
9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Müezzinoğlu, Edirne’de İncelemelerde Bulunuyor…

Müezzinoğlu, Edirne’de İncelemelerde Bulunuyor…
26.12.2016
126
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı tamamlanan Karaağaç Köprüsü’nde incelemede bulundu, direksiyonuna geçtiği otomobille köprüden geçiş yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı tamamlanan Karaağaç Köprüsü’nde incelemede bulundu, direksiyonuna geçtiği otomobille köprüden geçiş yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, çeşitli ziyaret ve açılışlar için geldiği kentte programına temelini dönemin sağlık bakanıyken attığı Karaağaç Köprüsü’nde incelemede bulunarak başladı.

Köprünün hizmete geçecek hale geldiğini ancak açılışının Başbakan Binali Yıldırım’la yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, Karaağaç Mahallesi sakinlerinin uzun süredir bu köprüyü beklediklerini bildirdi.

Yaklaşık 2 kilometrelik köprünün, “köprüler şehri Edirne’ye” bir köprü daha eklendiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları ifade etti:

“Tabi Edirne köprüler şehri. Bu köprülere bu dönemde Karaağaç Köprüsü’nü de ilave etmemiş olmamız, özellikle Meriç Nehri’nin taşkınları döneminde Karaağaç bölgesinin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldıracak. Bölgenin TEM otobanıyla bağlantısını sağlayacak. Şehrin ulaşımına önemli bağlantıları da sağlayacaktır.

Karaağaç Köprüsü Edirne’nin tarihi bir köprüsü olacak. Yanılmıyorsam bin 943 metre uzunluğunda, çok önemli açıklığı olan bir köprü. İnşallah bağlantı yolları da tamamlandığında Edirne için fevkalade önemli bir eser olacak. İnşallah gelecek kuşaklar 100 yıl sonra 200 yıl sonra bu köprüyü farklı boyutlarıyla bizim Meriç köprüsünü, Tunca Köprüsü’nü andığımız gibi Karaağaç Köprüsü de tarihe miras olarak kalacak ben şimdiden tüm emeği geçenlere, başta o dönemine Ulaştırma Bakanı şimdiki Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Edirnelilere hayırlı olmasını diliyorum.”

Kentte adının “Mehmet Müzzinoğlu Köprüsü” konmasının istendiği köprünün adıyla ilgili soruya Bakan Müezzinoğlu, “Köprünün adı önemli değil, kendisi önemli. Eser kendini göstermiş hayırlı olsun” yanıtını verdi.

Bakan Müezzinoğlu Sarıbayır mevkisi girişinde Edirne Valisi Günay Özdemir’in makam aracının direksiyonuna geçti, bir süre köprüde ilerledi. Bakan Müezzinoğlu’na Vali Günay Özdemir’de yan koltukta eşlik etti.

Taşkın zamanında tarihi köprülerin suyla dolması nedeniyle geçişlerin sağlanamadığı Karaağaç Mahallesi’ne TEM bağlantısı sağlaması açısından önemli sayılan Karaağaç Köprüsü, 2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ile dönemin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından atılmıştı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.