enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5577
EURO
34,8433
ALTIN
2.430,57
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Marmaraereğlisi Sit Alanında Vakıf Binası Mühürlendi

Marmaraereğlisi Sit Alanında Vakıf Binası Mühürlendi
07.04.2017
113
A+
A-

Marmaraereğlisi ilçesindeki SİT alanında yer alan vakıf binası ilçe belediyesi tarafından mühürlendi.

 Marmaraereğlisi ilçesindeki SİT alanında yer alan vakıf binası ilçe belediyesi tarafından mühürlendi.

İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürü Harun Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki 1. derece arkeolojik SİT alanında bulunan Çebi vakfına ait binayı fiziki müdahale yapıldığı için mühürlediklerini kaydetti.

Çalışkan, bu binanın daha önce Ziraat Bankasına ait olduğunu belirterek, bankanın binada tadilat çalışması yapmak istediğini ancak bu alanın arkeolojik SİT alanında kaldığından dolayı Anıtlar Kurulu ve Tekirdağ Müze Müdürlüğü’nün müsaade etmediğini belirtti.

Arkeolojik SİT alanlarında inşaat yasağı bulunduğunu dile getiren Çalışkan, şunları söyledi:

“Biz, Ziraat Bankası’na bu durumu bildirdikten sonra, banka tadilat yapamadığı için başka bir lokasyona taşınmayı planladı ve burayı satışa çıkarttı. Burayı Çebi Vakfı almış, onlar da bize burada tadilat yapmak için müracaatta bulundular. Bununla ilgili hatta bir boya badana yapmak için dilekçeleri geldi bize. Biz de bunu Tekirdağ Müze Müdürlüğü’ne gönderdik. Tekirdağ Müze Müdürlüğü, 25 Temmuz 2016 tarihinde, 1. derece arkeolojik SİT alanında kesinlikle inşaat yasağı vardır, boya badana dahi hiçbir fiziki müdahalede bulunulmaması yönünde yanıt verdi.”

Buna rağmen burada bir takım uygulamalar ve fiziki müdahalede bulunulduğunun tespit edildiğini aktaran Çalışkan, zabıta ekiplerinin bu durum karşısında kanunları uygulayarak mühürleme işlemi yaptığını kaydetti.

Çalışkan, mühürleme işlemleri yapıldıktan sonra konunun Edirne Anıtlar Kurulu’na taşındığını ve kurulun da, 1. derece arkeolojik SİT alanında fiziki müdahale yapıldığından, ilgili kanun gereği soruşturma başlattığını ifade etti.

Edirne Anıtlar Kurulu’nun fiziki müdahalelerin durdurulması ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılması kararı aldığını kaydetti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.