enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP Silivri İlçe Teşkilatı Uğur Mumcu’yu Andı

CHP Silivri İlçe Teşkilatı Uğur Mumcu’yu Andı
25.08.2015
95
A+
A-
CHP Silivri İlçe Teşikılatı katledilişinin 21. yılında Uğur Mumcu’yu andı.Anma töreninde Silivri Cumhuriyet Halk Partisi,İşçi Partisi,Türkiye Değişim Hareketi,Atatürkçü Düşünce Derneği,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,Eğitm-Sen,Eğitim-İş,Hacı Bektaşi Veli,Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği hazır bulundu.Uğur Mumcu meydanında gerçekleşen anma töreninde basına ve halka yazılı açıklama dağıtıldı.Devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlik Selda Bağcan’ın Uğur Mumcu için yazdığı Uğurlar Olsun adlı türkü seslendirilmesi ile devam etti.Anma töreni halkın Uğur Mumcu’nun resmine karanfil bırakması ile sona erdi.

CHP Silivri İlçe Teşkilatının Uğur Mumcu’yu Anıyoruz başlığı ile paylaştığı yazılı açıklaması şöyle;

UĞUR MUMCU’YU ANIYORUZ

Tam bağımsız Türkiye’nin,gericiliğe karşı mücadelenin,cesur araştırmacı gazeteciliğin,laikliğin,demokratlığın simgesi olan Uğur Mumcu’nun katledilişinin 21 yıldır bugün.”Uğur Mumcu Ölümsüzdür” diyerek 21 yıldır cinayetin faillerinin bulunup adalet önüne çıkarılmasını umutla bekliyoruz.

24 Ocak 1993 günü uğradığı suikast sonuçlarını inceleyen uzmanların hiçbir delil bulamadığı,delillerin ise süpürülerek yok edildiği iddia edilmektedir.Cinayetin çözümüne ilişkin verilen sözlere rağmen failler yakalanamamıştır.

Uğur Mumcu öldürülememiştir.Zira 21 yıldır adından övgüyle söz ediliyor.Mumcu ”Tam bağımsız Türkiye”ideali için halkına aydınlatmaya çalıştı.Ulusunun; tüm mazlumların yanında emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı duruşu sömürüye karşı emeği gericiliğe karşı bilimi bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü faşizme karşı demokrasiyi savunmaya çalışan felsefesi yapan Uğur Mumcu’dan kurtulmanın en kısa yolu onu yok etmekten geçtiğini düşünenler.24 Ocak 1993 tarihini seçtiler ve uyguladılar.
Abdi İpekçi’yi,Muammer Aksoy’u,Çetin Emeç’i,Turan Dursun’u,Bahri Üçok’u,Musa Anter’i,Uğur Mumcu’yu,Necip Hablemitoğlu’nu,Metin Göktepe’yi,Hrant Dink’i katleden Ermeniyi,Sünniyi,Aleviyi düşman eden emperyalizmin ortadoğuda çıkarlarıdır.”Dün öğleydi bugün de böyle… herkes kendine sormalı; 21 yıldır hukuk ve adalet adına özgürlük ve demokrası adına ne değişti ? Değişim olumlumu olumsuz mu ? Ülkemizin aydınlık yarınları ve faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için kararlılıkla mücadele edilmeli.Bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacagına inanmak istiyoruz.Tarih elbette hesap soracaktır.Adalet ve demokrası gerçeklerin ve doğruların korkmadan konuşulduğu aydınlık yarınların çocuklarımıza bırakacagı günleri sunacaktır.Cumhuriyet’in çağdaşlıgın demokrasinin Atatürk devrimlerinin ulusal bütünlüğün yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’yu 21. yılında tekrar rahmet ve saygı ile anar savundugu tüm degerlerin sürdürülecegini duyururuz.Uğur Mumcu ve milletimizin huzuru için hayatını kaybeden değerlerimizi bir kez daha rahmet minnet ve şükran ile anıyoruz.

Silivri CHP,İşçi Partisi,Türkiye Değişim Hareketi,Silivri ADD,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,Eğitim-Sen,Eğitim-İş,Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı,Alevi Kültür Derneği olarak katılımınızdan dolayı teşekkür eder ve yukarıda ki basın açıklamasını halkımızla paylasıyoruz.

Saygılarımızla.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.