enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5884
EURO
34,8559
ALTIN
2.505,24
BIST
9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Mevlana’yı İnsanlar Yanlış Anlıyor

Mevlana’yı İnsanlar Yanlış Anlıyor
24.12.2015
132
A+
A-

Ünlü araştırmacı-yazar Sinan Yağmur, Şems-i Tebrizi ve Mevlana’yı insanların yanlış anladığını belirterek, ilginç açıklamalar yaptı.

Yağmur, Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri dolayısıyla düzenlediği söyleşilerde hayranlarıyla bir araya geldi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Aşkın Gözyaşları’ başlıklı söyleşide konuşan Yağmur, Şems-i Tebrizi ve Mevlana Celalettin-i Rumi’yi ele aldı. Yağmur, Küçükçekmeceli vatandaşların geniş katılım gösterdiği programda, Ehlibeytten ve Allah aşıklarından da hikayeler anlattı.

“KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜRLER”

“Alemlerin uğruna yaratıldığı o en güzel sevgilinin dünya arzına nur olarak düştüğü bu önemli günde bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. O sadece Müslümanlara değil, bütün yaratılmışlara gözyaşını, ömrünü feda etmiş bir cennet gülüdür” diyen Sinan Yağmur katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“SENİN KALBİNİ DEZENFEKTE Mİ ETTİLER?”

Günümüz insanlarının sık sık kullandığı ‘Benim kalbim temiz’ sözünü hatırlatan Sinan Yağmur, “Neden temiz olsun? Senin kalbini dezenfekte mi ettiler? Bir gönül ancak Kuran-ı Kerim  okumakla, Allah ve Resul aşkına tutunmakla ve gönül dostlarıyla sohbet etmekle temizlenir. Şems-i Tebrizi ve Mevlana’yı insanlar yanlış anlıyorlar. Çünkü bizim dostluklarımız menfaate dayalı. Mevlana günümüzde yaşasaydı ‘Beni anlasaydınız hapishaneler bu kadar dolmazdı. Kadın çığlıkları bu kadar yükselmezdi. Bu kadar şiddet olmazdı’ derdi” diye konuştu.

“AYLAN KURDİ İÇİNİZİ YAKMIYORSA İMAN GİTMİŞTİR”

Günümüz insanlarının mutlu olmadığına da değinen Sinan Yağmur, “Ege sahillerine vuran Aylan bebeği görüp de içiniz yanmıyorsa iman yavaş yavaş buharlaşmış demektir. Gaziantep’te iki kardeş miras için kardeşlerini kurşunlayıp öldürüyorsa iman yavaş yavaş buharlaşmış demektir. Kirli gönüllerden temiz hava koklayamayız. Ruhlarımız çöp evlere, mezbahaya döndü. Sadece sosyal medyada Hz. Mevlana’nın sözlerini paylaşmayı onu anlamak sandık.  Halbuki o sözlerin yüzde 80’i ona ait değil” dedi.

 

GENÇLERE BOLCA OKUMA VE YAZMA TAVSİYE ETTİ

TOKİ Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleşide gençlerle buluşan Sinan Yağmur, öğrencilere kendilerini doğru anlatmak ve insan ilişkilerinde sağlıklı diyalog kurabilmek; anlayabilmek ve anlatabilmek için yazmaları gerektiğini söyleyerek bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Söyleşi sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Salih Çevik Sinan Yağmur’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ayrıca söyleşiye katılan vatandaşlara Küçükçekmece Belediyesi tarafından kandil simidi ikram edildi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.