enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5475
EURO
34,9890
ALTIN
2.427,44
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Mübadele Müzesi acı tatlı tüm anıları içinde barındırıyor

Mübadele Müzesi acı tatlı tüm anıları içinde barındırıyor
A+
A-

Türkiye’nin göç temalı ilk müzesi olan Çatalca Mübadele Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Hafta sonu İzmir ve Aydın’dan gelen konukları Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın karşıladı.

30 Ocak 1923 tarihinde arasında imzalanan Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi sonucu gerçekleşen zorunlu göç uygulamasıyla Yunanistan ve Türkiye’den yaklaşık 2 milyon insan doğdukları toprakları ve sahip oldukları ne varsa geride bırakarak yalnızca taşıyabildikleri eşyaları, anıları, gelenekleri ve kültürleriyle yeni vatanlarına yerleştiler. Geride bırakmak zorunda kaldıkları değerleri, anıları, Çatalca Mübadele Müzesi’nde var olmaya devam ediyor.

El dokumaları, kitaplar, haritalar ve ilmek ilmek nakış olmuş çeyizler

Mübadele sürecini yaşamış kuşağın anılarını, fotoğraflarını, kültürel miraslarından örnekleri barındıran MübadeleMüzesi ana dilde söylenen türkülerden, çeşitli kitap ve haritalara, el dokuması ürünlerden, gelin çeyizlerine, nüfus kayıt belgelerinden, ev eşyalarına kadar döneme ışık tutan pek çok materyale ev sahipliği yapıyor.Mübadele Müzesi’ni gezerken geçmişe doğru yol alırken aynı zamanda mübadillerin acı tatlı tüm duygularıderinden hissediliyor.

Mübadele Müzesi’nin son ziyaretçileri İzmir ve Aydın’dan gelen konuklar oldu. Hafta sonu müzeyi ziyaret eden misafirleri Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın karşılayarak gezilerinde ziyaretçilere eşlik ettiler. Müzeyi gezip her bir obje hakkında ayrıntılı bilgi alan ziyaretçiler, gün sonunda

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.