enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

OMURGA SAĞLIĞINA ERGONOMİ EĞİTİMİ

A+
A-

Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde, İstinye Üniversite Hastanesi ile Avcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 2018 yılı Sağlıklı Yaşam Seminerlerinin 1. eğitim programı “Ergonomi-Omurga Sağlığı Ve Hastalıkları” Yrd. Doç. Dr. Özcan Kaya tarafından gerçekleşti.

Çalışanları etkileyen bel ağrısından korunmak ergonomi eğitimi ve ergonomik iyileştirmelerin konuşulduğu eğitim Belediye personelleri tarafından büyük bir ilgi gördü. Ergonomi- Omurga; sağlığının insan kullanımına yönelik, tasarım, çalışma ve yaşama koşullarının optimal hale getirilmesini amaçlayan uygulamalar bütünü olarak ele alındı. Ergonomi-Omurga Sağlığı Ve Hastalıkları” başlıklı eğitimde, özellikle masa başı çalışan personelin uzun süre hareketsiz kalmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Özcan Kaya; “Masa başında çalışan kişiler uzun süre hareketsiz kalmamalı. İş yerinde kısa aralıklarla egzersiz yaparak omurga ve boyun bölgesinin zedelenmesini önlemeli” dedi.

İş yerinde yapılacak kısa egzersizleri salonda bulunan izleyicilerle birlikte uygulayarak bilgilerini aktardı. Ayrıca temizlik personelinin uyması gereken önemli kurallar olduğuna değinilen eğitimde; temizlik malzemelerinin nasıl tutulacağından nasıl hareket etmelerine kadar birçok konuda eğitim verildi.

Doktor kimliği ile Belediye personellerinin sağlık durumlarıyla yakından ilgilenen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “ Personelimizin sağlık durumu bizi yakından ilgilendiriyor. Sağlıklı, güvenli ve konforlu bir şekilde çalışmalarını sağlamak adına eğitimler verilmesini çok faydalı buluyorum. Her şeyden önce çalışma arkadaşlarımın sağlığını önemsiyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.