enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Parmağındaki Yüzüğünü Şehitler Okuluna Bağışladı

Parmağındaki Yüzüğünü Şehitler Okuluna Bağışladı
11.03.2017
113
A+
A-

Çorlu’da yaşayan 33 yaşındaki Zeynep Yeşildal, 15 Temmuz Şehitler İlkokulu yapılması için düzenlenen kampanyaya parmağındaki yüzüğünü Kaymakam Levent Kılıç’a vererek bağışladı.

Çorlu Kaymakamlığı ve sivil toplum örgütleri ilçede 24 derslikli 15 Temmuz Şehitler Okulu yapılması için kampanya başlattı. Vatandaşların ve iş adamlarının destek verdiği kampanyaya ilgi yoğun oldu. Ev kadını Zeynep Yeşildal, gittiği Kaymakamlıkta parmağındaki yüzüğü çıkarıp okula bağışlamak istediğini söyleyerek, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’a teslim etti. Yeşildal, “Bu yüzüğü şehitler okulu için bağışlamak istiyorum. Eşim bağış yaptı. Ancak o bağış onun bağışı. Ben bana ait olan bu yüzüğü vermek istiyorum” dedi.

Yaşadığı bu olay karşısında duygulandığını belirten Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 15 Temmuz İlkokulu’nu Çorlu halkı olarak hep birlikte yapmak için kampanya başlattıklarını söyledi. Kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü belirten Kılıç, şöyle dedi:

“Bunda basın mensuplarımızın çok etkili oldu. Çorlu’da her yıl bir kampanya fikri ile hareket ediyoruz. Bu yılda basın mensupları arkadaşlarımızdan bir okul yapalım fikri ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz sonrasında da bunun ismi de 15 Temmuz olsun önerisi ile harekete geçtik. 5901 kısa mesaj hattı oluşturduk. Çorlu’nun nüfusu 253 bin. Bununla ve diğer bağışlarla birlikte bir okulu ilçemize kazandırıriz. Bu okulu yaparken de çeşitli aktiviteler yaparak sosyalleşme anlamında güzel şeyler yaparız diye düşünmüştük. Hakikaten bununla ilgili olarak iyi neticeler de almaya başladık. Huzurevimiz biz SMS atmayı bilmiyoruz diyerek kendi aralarında para toplayıp verdiler. Çocuklarımız kumbaralarını getirdiler. Hafriyatçılar hafriyatını yapıyorlar. Boya ve malzeme verenler var, gerçekten bunlar güzel şeyler. Geçtiğimiz bir hanımefindi elinde çocuğu ile geldi. ‘Eşim okul kampanyasına destek oluyor ama onun yaptığı hayır kendisine benim yerime sayılmaz. Ben de hayır yapmak istiyorum’ diyerek parmağındaki yüzüğü çıkartarak vermek istiyorum dedi. Bende bir hanım efendi için yüzüğün çok değerli olacağını düşündüğüm için önce almak istemedim. İsterseniz vermeyin sizin için kıymeti ve anlamı vardır dedim. Kendisi, ‘yok dedi bu okul şehitler anısına yaptırılıyor şehitler her şeyin üstündedir. Ben bu yüzüğü bırakmak istiyorum’ dedi. İsmini de açıklamak istemedi. Bunun üzerine toplumda böyle insanların olduğunu göstermek için resmi paylaşalım dedik. Ben gerçekten bu hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.