enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Reşat Akçay’ı Kaybettik

Reşat Akçay’ı Kaybettik
02.09.2015
184
A+
A-

REŞAT AKÇAY’I KAYBETTİK

Bölgemizde uzun yıllar görev yapan Reşat Akçay bu gün kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu. Beykent Ünversitesi’nde öğretim görevlisi , Bakırköy , Gürpınar ve B.çekmece Belediyeleri’nde uzun yıllar başkan yardımcılığı ile başkan danışmanlığı görevlerinde bulunan Akçay 71. Yaşındaydı.

REŞAT AKÇAY KİMDİR?

Reşat AKÇAY, 1944 senesinde Akçaabat Akören köyünde doğdu. İlkokulu köyde okudu.Trabzon sanat enstitüsünü bitirdi.2 yıl Maçka’da ilkokul öğretmenliği yaptıktan ve askerliğini tamamladıktan sonra Yıldız Mimarlık Mühendislik  Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümüne devam etti.
Bu okulda okurken İstanbul Belediyesinin açtığı zabıta sınavlarına girdi ve 1967 yılında belediyede zabıta olarak çalışmaya başladı. Köprü, Sarıyer ve Şişli’de zabıta olarak görev yaptı.
Okul bitince inşaat mühendisi olarak 1972’de imar bölümünde işe başladı. Proje tasdiki ve iskan işlerinde görev aldı. 1977’de İstanbul Belediyesi’nin Bakırköy Şube Müdürlüğü Teknik Birim Amiri oldu. 1978’in sonunda İstanbul Belediyesi Atölye ve Garajlar Müdürü (Şimdiki İSBAK) olarak görev aldı.1981’e kadar bu birimde çalıştı ve 1980 İhtilalı ile gelen yönetimin tasarrufuyla İmar’da Raportör olarak işe başladı. Bu birimde İstanbul Durum Şefi, İmar Müdür Muavini ve Müdür olarak çalıştı.
1984’de ilçe belediyelerinin kurulmasıyla Fatih ilçe Belediyesinde Kurucu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.1994’e kadar Fatih Belediyesinde Başkan Yardımcılığı ve Encümen Başkanlığı yaptı.
1994’de Belediyeden ayrılmaya ve özel sektöre geçmeye karar verdi. Aynı yıl yapılan mahalli genel seçimlerde sosyal demokrat düşünceye daha yakın olmasına rağmen Bedrettin DALAN’ın isteği üzerine DYP’den Fatih Belediye Başkanlığına aday oldu.
Seçimlerden sonra Bahçelievler Belediyesinde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.
2004 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Bahçelievler Belediye Başkanlığından ayrılıp, Gürpınar Belediye Başkan yardımcılığına başladı. Beldelerin kapatılmasından sonra B.Çekmece Belediyesi Başkan Yardımcılığı yapan Reşat Akçay 71 yaşındaydı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.