enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5098
EURO
34,9316
ALTIN
2.439,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Sarıkamış Şehitleri 102’nci Yılında Yad Edildi

Sarıkamış Şehitleri 102’nci Yılında Yad Edildi
03.01.2017
116
A+
A-

Esenyurt Sarıkamışlılar Derneği, 102 yıl önce vatan uğruna Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin şehidi minnetle yad etti.

Sarıkamış şehitleri, Sarıkamış Harekatı’nın 102’inci yıl dönümünde Esenyurt’ta düzenlenen programda anıldı. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen Sarıkamış Şehitlerini anma programına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halil Kaval, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Tüm şehitlerimize selam olsun”

Esenyurt Sarıkamışlılar Dernek Başkanı Cemalettin Solmaz, “Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu güzel vatanı bizlere bırakan tüm şehitlerimize selam olsun. Programımıza katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Solmaz’ın konuşmasının ardından Sarıkamış şehitlerini anlatan ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

“Ecdadına söven başka millet yoktur”

Sarıkamış şehitlerini anma programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bugün Sarıkamış şehitlerimizi bir kez dana anıyoruz. O günlerden bir kez daha ders çıkarmamız gerekiyor. Bizim geçmişten ders almamız gerekiyor. Ecdadına söven ecdadını kötüleyen başka bir millet yoktur. İngiltere’de kraliçenin 4 veya 5 kuşak öncesine sövemezsiniz. Hemen size işkence ederler. Bizim tarihimizi Ermeni bir tarihçiye yazdırdılar. Bizim şanlı tarihimizin gerçeklerine ulaşmamızdan korkuyorlar. Bizim eski, güçlü dönemlere ulaşmamızdan korkuyorlar. Bizim Suriye’ye, Kudüs’e, Halep’e, Musul’a inmemiz lazım. Oralarda bizim tarihimiz yatıyor. Sınırımızın olduğu ülkede olmamızı istemeyenler 10 bin 15 bin kilometre öteden geliyorlar. Ama bizim bu ecdat topraklarımızda bulunmamızdan rahatsızlık duyuyorlar. Bir kez daha Sarıkamış şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye Müslümanlarının Kürt’ü ile Türk’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile Sünni’si ile Alevi’si ile yükü ağırdır” dedi.

“15 Temmuzda gerekli cevabı verdik”

Başkan Kadıoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, “Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamamız lazım. Birlik ve beraberliğimizi her daim korumalıyız. Sarıkamış’ta 60 bini donarak olmak üzere toplamda 90 bin vatan evladı şehit olmuştur. Geçmişte vatanımızda gözü olanlara nasıl ki atalarımız gerekli cevabı vermişse biz torunları da 15 Temmuzda aynı cevabı verdik” dedi.

Konuşmaların ardından Esenyurt Halk Eğitim Merkezi öğrencileri seslendirdikleri Sarıkamış türküleri ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Türkülerin ardından Sarıkamış şehitlerine ve diğer tüm şehitlerimize ruhuna dualar edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.