enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5653
EURO
34,8785
ALTIN
2.438,13
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SEÇİMİ KAZANAN TUNCA OLDU

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 55. Olağan Kongresi’nde gerçekleşen seçimle başkanlığa mevcut başkan Osman Tunca yeniden seçildi.

 

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 55. Olağan Kongresi’nde kullanılan 932 oyun biri geçersiz sayılırken başkanlığı 641 oy ile Osman Tunca kazandı. Yüksek gerilimli ve tartışma dolu geçen kongrede zaman zaman tansiyon yükseldi. Divan Başkanlığını Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu’nun yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Seçim öncesi 5 oda başkanı Yusuf Gümüş, Yıldız Filiz, Rüstem Duman, Enver Şengelir ve Coşkun Tokgöz salonda üyelerden seçimin kapalı olarak yapılması için imza topladı. Kullanılan imzaları divana teslim eden oda başkanları seçimin kapalı olarak yapılmasını sağladı. Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ile söz alan başkan adayı Osman Tunca “Son dönemde gerek basın yoluyla gerek sözle gerekse sosyal medya aracılığı ile birçok asılsız iddiayla sizlere birçok vaatlerde bulunulduğunu gözlemledim. Kooperatifler sizin kullandığınız kredilere kefalet eden kurumlardır. Kurum diyorum çünkü sizlere yalan yanlış vaatlerde bulunurken buranın bir tüzüğü yönetmeliği ana sözleşmesi olduğunu kısacası kooperatifin bir kurum olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedim. Bizler bu maddelerin gerektirdiği şekilde ve bunlara uyarak sizlere hizmet vermekle yükümlüyüz. Değerli ortaklarımız bugüne kadar olduğu gibi bugünde göreve layık görürseniz yine kooperatif hizmet binamızda sizleri güler yüzümüzle ayakta karşılayarak sorunlarınızı çözecek bilgi birikim ve tecrübeye sahibiz. Şahsım, yönetim ve denetim kurulu adına hepinize bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

5 odanın birleşerek ortak aday çıkardığı Madeni Eşyalar Odası Başkanı Rüstem Duman ise seçim öncesi konuşmasında, “Bizler 5 oda başkanı olarak siz saygı değer ortaklarımıza hizmet etmek için bir karar verdik. Bazı kredileri kişiye özel olarak kullandırdıkları için adayız. Bizler yönetimimle birlikte Çorlu’muzun bütün oda üyeleri ve ortaklarımıza eşit bir yaklaşım sergileyeceğiz. Oda başkanlarımıza her gelen krediler ile ilgili bilgi paylaşımı yaparak kredi kullanamayan ortaklarımızı bilgilendirerek tüm esnafımıza kredi kullandırmayı hedefliyoruz. Bizleri yönetimimle birlikte kooperatifimizin önceliklerini ortaklarımızın öncelikleri tarafından belirleyerek ortaklarımızın ihtiyaç ve beklentilerine duyarlılıkla en hızlı şekilde yanıt vereceğiz. Planlarımızı programlarımızı herkesi dinleyerek görüşlerini alarak geliştirip uygulayacağız. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak bizler yeni işler başaracağız” ifadelerine yer verdi.

ÜYELER SANDIK İSTEDİ
Kongreye katılan üyelerin attığı imzalar ile divan başkanlığı tarafından kapalı olarak yapılan oylama sonucunda Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, Çorlu Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, Çorlu Pazarcılar Odası Başkanı Enver Şengelir, Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz ve Madeni Eşyalar Odası Başkanı Rüstem Duman’ın birleşerek girdiği seçimlerde aday olan Rüstem Duman 290 oy alırken mevcut başkan ve yeniden başkan adayı olan Osman Tunca da 641 oy aldı.
Kaynak: Tutku AKBAŞ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.