enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Seçimleri bilen tek isim, referandum tahminini açıkladı

Seçimleri bilen tek isim, referandum tahminini açıkladı
02.02.2017
111
A+
A-

Genel seçimlerin tek bileni Adil Gür referandum anketi sonuçlarını açıkladı. Gür’e göre, ‘evet’ oyları yüzde 54’ü bulacak. MHP seçmeninin ise üçte biri kararsız…

Anayasa değişikliği ve devlet başkanlığı referandumu yaklaşırken anketler de arka arkaya geliyor. Son genel seçimleri bilen tek isim olan Adil Gür de referandum anketini açıkladı.

Adil Gür’ün anket sonuçlarına göre referandumda ‘evet’ oyları yüzde 54’ü bulacak. İşte Adil Gür’ün referandum tahmini:

KATILIM YÜKSEK OLACAK

Referanduma katılımın düşük olacağı yönünde görüşler var. Yaptığımız araştırmada aksine seçmenin yüzde 81-82’lik bölümü sandığa mutlaka gideceğini söylüyor.

MHP SEÇMENİNİN ÜÇTE 1’İ KARARSIZ

MHP seçmeninin dörtte üçünün “hayır” oyu vereceği yönünde yapılan spekülasyonlar da gerçeği yansıtmıyor. Bizim araştırmamızda MHP seçmeninin üçte biri kesin olarak “evet” diyeceğini, üçte biri de “hayır” oyu vereceğini söylüyor. MHP seçmeninin diğer üçte biri ise henüz “kararsız” durumda.

“EVET” %54 BANDINDA

Anayasa değişikliği için sandığa gidecek olan seçmene, oyunu hangi kritere göre kullanacağı sorusunu da yönelttik. “Evet” oyu vereceklerin önemli bir bölümü, bunun sebebini “Erdoğan’a duyduğumuz güven” olarak, “Hayır” oyu verecekler ise “Erdoğan karşıtlığı” ile açıklıyor. “Evet” oyları % 54 bandında görünüyor.

Adil Gür son genel seçimleri bilen tek isim olmuştu…

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.