enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,1830
EURO
50,8165
ALTIN
7.104,55
BIST
12.970,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
9°C
Cuma Yağmurlu
9°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK!

SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK!
31.05.2018
123
A+
A-

24 Haziran seçimlerine günler kala vatandaşın oy kullanacağı yerler ve oy pusulaları belli oldu. 

24 Haziran Pazar günü yapılacak 27. Dönem Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin cumhurbaşkanı adaylarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından dün itibariyle milletvekili kesin aday listeleri de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Seçime katılacak 8 parti, 33 milletvekili adayını değiştirdi. AK Parti’den 1, CHP’den 1, MHP’den 2, HDP’den 13, HÜDA PAR’dan 1, Vatan Partisi’nden 3, Saadet Partisi’nden 6, İYİ Parti’den 6 adayın yerine başka isimler listeye girdi. Geçici aday listesinde Diyarbakır’dan 8 aday gösteren Saadet Partisi, 4 yeni ismi daha Diyarbakır’dan milletvekili adayı gösterirken, Bursa’dan bir adayın sırasını değiştirdi. Balıkesir’den ise bağımsız bir adayın ismi kesin aday listesinde yer aldı.

Adayların kesinlik kazanmasıyla birlikte seçmenlerin oy kullanacağı pusulalar da netleşti ve basımına başlanıldı. Vatandaşlar, seçmen bilgi dökümünde yer alan adreslerde cumhurbaşkanını ve milletvekililerini seçmek için oy kullanacak. Oy verme kabinleri ve şeffaf sandıklar da seçim bölgelerinde hazır hale getirilmeye başlanıldı. Seçimlerde ilk kez engelli vatandaşlar için de evinde oy kullanabilmesi için mobil kabinler ve sandıklar oluşturulacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.