enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri üniversite kenti olacak

Silivri üniversite kenti olacak

Eğitime büyük önem veren Silivri Belediyesi bunun için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

BU YIL AÇILIYOR

Tarım Koleji’ni Silivri’ye kazandıran Başkan Özcan Işıklar, Fenerbahçe Üniversitesi’nin de ilçede kurulmasını sağladı. Bunun için Selimpaşa’da bulunan belediye ek hizmet binaları ile 3 tarihi konağı ve Alipaşa Mahallesi’ndeki 80 bin metrekarelik alanı üniversiteye 30 yıllığına tahsis etti. Eğitime 2018 Eylül’de başlanacak.

YENİLERİ YOLDA

Fenerbahçe Üniversitesi bünyesinde ilk yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açılacak. Silivri’yi bir üniversite kenti yapmak için harekete geçen Özcan Işıklar, yeni öğretime başlayacak Tuna Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de Silivri’de hizmet vermesi için anlaşma sağladı. Nihai hedef ise Silivri’de Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi kurmak. Bunun için altyapı çalışmaları hızlanmış durumda. Üniversiteler için Silivri’de 3 büyük arazi şu an hazır.

TARİHİ BİNALAR

Fenerbahçe Üniversitesi’ne tahsis edilen Selimpaşa’daki 3 binayı, Rum asıllı Dr. Sarandi Arhiye 1857 ile 1863 yıllarında yaptırdı. Binalar o dönem öğretmen okulu ve kız yurdu olarak kullanılmak üzere inşa edildi. Dr. Sarandi Arhiye, Sultan Abdülmecit’in başhekimliğine kadar gelme başarısı gösteren dönemin ünlü bir doktoruydu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.