enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4428
EURO
34,7579
ALTIN
2.439,71
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Sosyal Paylaşım Sitesinden Fetö Propagandası İddiası

Sosyal Paylaşım Sitesinden Fetö Propagandası İddiası
07.02.2017
116
A+
A-

Kırklareli’nde sosyal paylaşım sitesi facebooktan FETÖ/PDY terör örgütünü övücü paylaşımda bulunduğu iddia edilen kamu görevlisinin yargılanmasına başlandı.

 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan kamu görevlisi G.E, ile avukatı katıldı.

Sanık G.E, duruşmadaki ifadesinde, hiçbir terör örgütüyle bir bağının olmadığını iddia ederek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Türk milletine, devletine ve askerine bağlı bir vatandaş olduğunu ifade eden G.E, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında herkes gibi meydanlara çıktığını belirtti.

Sosyal paylaşım sitesindeki yazıları darbe girişiminden sonraki gece yaptığını aktaran G.E, alkol aldığını ve alkolün etkisiyle duygusal davranarak yazdığını ileri sürdü.

Terör örgütünü övmeye yönelik kasti bir davranışta bulunmadığını anlatan G.E, şunları kaydetti:

“15 Temmuz gecesi askere ve halkımıza yapılanlardan etkilenerek bu paylaşımı yaptım. Hiçbir şekilde terör örgütüyle bağlantım yok. Darbe yanlısı da değilim. Bu paylaşımları yaparken terör örgütünün reklamını yapmak gibi bir niyetim de yoktu. Türk milletine, devletine ve askerine bağlı bir vatandaş olarak yaşıyorum. 15 Temmuz gecesi zaten meydanlardaydık. Bu paylaşımları 16 Temmuz gecesi yaptım. Alkol de kullanmıştım burada kasti bir durum yoktu tamamen duygusal davrandım.”

Mahkeme başkanının FETÖ/PDY’ye bağlı okul ve dershaneler ile toplantılara katılıp katılmadığı sorusunu yanıtlayan G.E, “Onlara ait herhangi bir okula, dershaneye gitmedim. Toplantılarına katılmadım. Onlarla hiçbir bağım yok.” dedi.

Sanık avukatının da savunmasının ardından duruşma dosyanın değerlendirilmesi amacıyla başka bir tarihe ertelendi.

G.E, sosyal paylaşım sitesi facebooktan “Asker çekilmeye başladı, peki ne oldu”, “Hırsızlıkları ve arsızlıkları kapattılar”, “Yeni anayasa cepte” şeklinde paylaşımlarda bulunmuş, bu nedenle terör örgütü propagandası yapmak suçundan hakkında dava açılmıştı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.