enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2789
EURO
34,7840
ALTIN
2.396,57
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Terbiyesiz Çorbacı

Terbiyesiz Çorbacı
16.03.2017
131
A+
A-

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, bir çorbacı kelle paça, işkembe ve tuzlama çorbalarını un, yoğurt ve yumurta kullanmadan terbiyesiz yaparak alışılmışın dışında lezzet sunuyor.

 Eşi ve kızı ile sabahın erken saatlerinde dükkanın kapısını açan Fidan, elinde satırıyla büyükbaş kelle eti ve işkembe parçalıyor. Dondurulmuş işkembe kullanmayan, her gün kasaptan kelle ve işkembe alarak müşterilerine çorbalara hazırlayan Fidan, iyi çorbanın terbiyesiz ve bol malzemeli olduğunu söyledi. ‘Terbiyesiz Çorbacı’nın sahibi 77 yaşındaki Burhan Fidan, terbiye kullanmadan çorba yapmanın maliyetli ve zor bir iş olduğunu belirtti.

“İyi çorba terbiyesiz olur”

1955 yılından bu yana çorba yaptığını belirten Fidan, “Mercimek, kelle paça, işkembe ve tuzlama. Çorba yapmak zor değil fakat satması çok zor. Benim mesaim sabaha karşı saat 3.30’da başlıyor. Çorbalarımız saat 6’da hazır oluyor. Kelle paça, işkembe ve tuzlama çorbalarımız terbiyesiz yapılıyor. Un, yoğurt ve yumurta bulunmuyor. Buralarda terbiyesiz çorba yapan yok. Trakya’da dahi yok. Bazı çorbacılar un, yoğurt kullanarak müşterilerini aldatıyorlar. Hanımım ve ben emekliyim, emekli maaşımızı burada harcıyoruz. Çokta para kazandığımız söylenemez. İyi çorba terbiyesiz olur. Malzemeyi çok kullanırsanız terbiye kullanmak zorunda kalmazsınız. Malzemeleri kaynatıp, pişmiş etle birleştirip çorbamızı sevenlere sunuyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.