enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4239
EURO
34,8266
ALTIN
2.402,18
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Toprak Tahlil Laboratuvarı Çalışmalarını Sürdürüyor

31.01.2017
121
A+
A-

Çiftçilerin bilinçli üretim yapması ve toprağın verimini arttırabilmesi amacıyla Silivri Belediyesi ve Ziraat Odası işbirliği ile açılan Toprak, Bitki ve Su Analiz Laboratuvarı çalışmalarını sürdürüyor.

Silivri Belediyesi ve Silivri Ziraat Odası işbirliği ile kurulan Toprak, Bitki ve Su Tahlil Laboratuvarı, sağlıklı bir çevrede üretme ve yaşama amacına yönelik analiz çalışmalarını sürdürüyor. Alipaşa’da ziraat mühendisleri ve teknisyenlerle çalışmalara devam edilen laboratuvarda, bölge çiftçisine verilen desteğin yanı sıra; arazisinde aromatik bitki yetiştirmek isteyen üreticilere analiz raporları doğrultusunda aromatik bitki çeşitlerinden hangisinin o arazide daha çok verim getireceği konusunda da bilgiler veriliyor. Çiftçilere doğru ekim, ilaçlama, gübreleme ve toprak bakımı konusunda da yol gösterici olan Tahlil Laboratuvarı, toprak tahlillerini piyasanın altında rakamlar ile yaparak köylü ve çiftçiye ekonomik anlamda da destek veriyor.

 

IŞIKLAR: “VERİMLİ TOPRAKLAR İÇİN BİLİMİ TARLAYA YANSITMALIYIZ”

Toprak tahlilinin önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Sürdürülebilir bir tarım anlayışının uygulanabilmesi için bilimi ve bilimsel gerçekliği tarlaya yansıtmalıyız. Bölgemiz 430 km2 genişliğinde, en değerli tarım alanlarının bulunduğu bir ilçe. Buna rağmen maalesef ekonomiye katkısı büyük değil, alınan verimliliğin düşük olduğunu biliyoruz. Tarımda gelişmiş ülkelere baktığımızda, topraklar aynı fakat aradaki ekim anlayışı, bilimsel yapının, teknolojinin ve aklın kullanılmasıyla verim farkı ortaya çıkıyor. Çiftçiliği bir sektör haline getirmek için aklı ve bilgiyi öne çıkarmamız gerekiyor. Toprak, Bitki ve Su Tahlil Laboratuvarımız sadece Silivri’ye değil, çevre ilçelere ve tüm Trakya çiftçisine hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.