enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“Trakya’da Termik Santrale Hayır”

“Trakya’da Termik Santrale Hayır”
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy ilçesinde düzenlenen Termik Santral Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına katılarak “Trakya’da Termik Santrale Hayır” dedi.

Etkinliğe Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TERMİK SANTRALLERİN KURULMASI, ÇEVRE FELAKETİNİN BOYUTLARINI KATBEKAT ARTTIRACAKTIR”

Burada bir değerlendirme konu hakkında bir değerlendirme yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İyi bir şekilde planlanmayan, çevreye etkileri değerlendirilmeden, gerekli altyapı yatırımları yapılmadan kurulan fabrika ve imalathaneler yaşam kaynağımız olan havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletmektedir. Yoğun göçle birlikte nüfusu sürekli artan Tekirdağ’ımızda halk sağlığı büyük bir tehdit altındadır. İlimizde kanser vakaları başta olmak üzere çevre kirliliğine bağlı hastalıklardaki artış, yaşamakta olduğumuz çevre felaketinin boyutlarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Hava kirliliği değerleri bakımından Çerkezköy, Kapaklı, Ergene ve Çorlu ilçelerimiz ciddi bir tehdit altındadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de yeni termik santrallerin kurulması, yaşanan çevre felaketinin boyutlarını katbekat arttıracaktır. Elektrik enerjisi ülkemiz ve halkımız için elbette önemli bir ihtiyaçtır. Bizler elektrik enerjisi üretimine karşı değiliz; elektrik enerjisi üretiminin termik santrallerde yapılmasına karşıyız. Güzel Tekirdağ’ımızda termik santrallerin kurulmasına karşı olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyor ve en büyük destekçimiz olan siz halkımıza saygılar sunuyorum” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.